Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
咪睇下邊個無單接驚啲定等嗰個驚啲
g持樓主
我醒起我最嬲嘅一次係全家送嫲嫲去機場
我call咗架最貴嘅large嘅uber
本身已經派得有d距離(要八分鐘),一開始仲有message幾句,點知個pk就到嘅時候完全唔覆,電話唔聽,直接駕駛走左仲停低喺某個地方
後來全家喺街到等足10分鐘,我只好cancel但截下一架
我至今都無法理解,收到張單係沙田到機場好差咩?
支持黃的
條友好撚串
等果個仲有其他方法走
冇單接果個就真係慢慢等啦
uber 都有時有d dc9閪格
一時話太遠, 一時又話浪費油錢
屌, 好似乞緊坐佢車咁
所以成日都諗唔明樓主呢啲窮閪咩思維
我地call完見唔對路都cancel佢是鳩但
嗰十幾分鐘緊撚要過嗰廿蚊
而家條戇鳩哂完時間仲要同自己鬥氣
不過叫做帶到歡樂俾人 都值得鼓勵嘅
關閪廿蚊事咩
好多人都有幾部電話嘅,不過司機就.....唔緊要嘅,早D收工返去瞓
有d 人會厭太遠, 又驚機場接唔返人出黎, 驚蝕錢
屌佢老母麻撚煩
收皮啦的士狗
又想洗白
如果任佢cancel冇後果你估條戇鳩仲有冇咁好氣嘈咁耐丫拿
唔想做你張單,搵鳩你笨柒
我唔介意我cancel呀,但d仆街粒聲唔出走咗去連要我cancel都唔肯就好賤格
call大車去機場好明顯趕飛機啦
Uber司機係唔知自己去邊架
所以佢嫌遠係因為佢個到去你到要八分鐘
如果佢知你去機場應該會lur飯應
撐樓豬
d uber 司機揀客好賤
冇嘥時間wor, 佢講完最尾一句之後一分鐘就自己死死地氣cancel 張單,我好滿意呢個post 可以提示到其他乘客,唔好唔覺意地助長左呢啲pk 司機既低劣行為
係呀,uber唔比dc9好,一樣有班19。
我等成10幾 20分鐘,佢就到駛埋一邊,等你cancel。
結果我call車,轉落返的士站排
屌你掉番轉咪一撚樣而定個問題都唔撚係錢你又話人窮閪思維
如果任佢cancel冇後果你估條戇鳩仲有冇咁好氣嘈咁耐丫拿
屌你掉番轉咪一撚樣而家個問題都唔撚係錢你又話人窮閪思維
其實2邊都無錯

係個系統on9
咁遠都畀單
cut單又要罰錢又要跌分
結果低分又接唔到單

無限輪迴
最好就撚哂你 張張單你屋企去機場
收工就經過旺角順路俾你打個飛機 再兜埋你返屋企?
我聽過有人上左車個司機一知去d 佢唔想去既地方就屌哂鬼on撚9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞