Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
而家已經4點你仲嘈緊 咁都叫冇嘥時間
我就睇你谷氣睇得幾開心 我都好滿意呢個post
客人唔需要知架
最緊要係uber可以從中得益
咁咪係囉個客無理由要承擔埋個司機接完單嫌遠嫌冇錢賺既責任唔係話客係大晒,但呢方面點都係uber果邊問題唔會係客錯
其實uber 應該set 比d 司機想去幾遠, 肯唔肯過海...etc. 咁就唔洗咁撚煩
之前凌晨西貢call車唔肯入黎,我唔cancel佢又唔cancel,大家鬥耐性
用佢電話周圍借錢 日日打電話比佢
我buy你,上面班人都on9,話唔定就係uber 9黎。
你司機厭短咪cancel囉。我撚知你厭短呀,等左你10分鐘,你駛埋一邊等我cancel俾20 我做客要估埋你鍾意咩單先落,短又唔好落,遠無回頭客又唔好落,咁同之前屌dc9一樣
會罰你幾多錢?? 利申:未用過
司機就係冇後果丫嘛
佢地rating計average㗎嘛 你估做十張單都遇着十個樓主呢啲戇鳩咩
而家人地屌到樓主谷住道氣再cancel張單繼續揸 樓主就還唔到拖焗住上嚟揾人圍爐 明顯個司機贏咗啦
唔關事架,係有傻鳩black 車開x 咋咁啱,或者開左愛回家返屋企
作為香港人,谷氣就慣㗎啦,但係對住仆街Uber司機都唔發聲,香港人仲有咩地方可以發聲啊?唔好做人啦咁不如?
你就護撚哂短,你係咪個d uber 9,接到短程單就駛埋一邊等人cancel呀
咪on 鳩啦,做司機把方法取消你張單仲可以收你取消費啦,所以我先叫樓主取消call 過仲快
你又知個司機唔谷氣既
個司機同樓主本身就係唔想主動取消單,
個結果係,司機跪低取消左張單,
同埋你話司機繼續揸,唔同樓主仲係原地等緊車咩樓主咪又係去左目的地,我睇唔到司機邊一part贏左
唔係快唔快嘅問題囉,我唔趕時間返屋企喎,但係佢態度唔好仲想我cancel?冇野下ma
好現實一樣嘢,當你程車短途5公里,佢賺得你30蚊,但要行成5公里嚟接你,前後10公里,當油錢1蚊先算啦,淨係油錢成本已經10蚊,姐係唔計其他皮費用半個鐘賺你20蚊
於理係個司機錯,佢揀客
於情,要個司機蝕住做都唔好啦
呢張好好做啦,可能唔知你係去機場啫,知就一定會做啦
你咪窮閪要搭uber 唔自己揸
我誠意邀請佢自己cancel張單喎,睇清楚前文後理好wor
對你呢d 仆街行為就係要撐到底,支持樓主
ching邊到做uber可以包賺唔蝕油費得閒仲可以屌鳩個客想跟你搵食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞