Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
DC9換返架私家車咪變做uber囉

根本係同一個pool黎,除咗唔志在搵食當遊車河果堆

香港人不嬲算死草(包括我),要平野多過要質素,如果uber收貴四倍比日式服務你又有幾多人肯制?

而家Black收貴X一半都大把人牙痛咁聲啦,唔想中morning、golf、jazz咪call Black囉,倒頭來咪又係想用X價錢中架Alphard返黎

利申:坐車重視司機手車多過架車,最撚憎手車閪,手車閪比我坐RR都冇用
明顯你就係個uber 司機
我都唔係覆緊你我都覺得應該由司機取消嘅
純粹講翻背後個原因姐
講就咁講姐,搭車前仲要幫你諗埋咩,掉番轉司機會唔會諗下個客點解咁近都要叫車,可能唔舒服,可能腳痛?根本事實係大家都冇需要去探究咁多野
試過Call完睇佢部車一直喺附近走嚟走去
就係唔嚟
估佢係兩個部機,呢張唔做就由鳩佢,等我cancel
而家果班uber根本好多都係dc9黎
我真係好驚啊 咁咪睇下樓主驚定司機驚
uber同黃的比究竟有咩吸引力?
但都知個客係邊架??
試過見住佢係我面前諗住上去開門之後走撚左 好好玩?話時話司機cancel張單會唔會罰佢地錢?

題外話想問下Uber個價錢唔係已經包左隧道錢?試過幾個司機完成左行程之後同Uber request多次隧道錢有個仲試過request埋佢自己回程個程,即時投訴好彩有得adjust返
但係好bug 接左張單要過海接個客點搞
咁咪司機食囉,冇問題㗎
係怇哋自己要依賴呢個平台賺錢
唔想做短途返大陸揸旅遊巴啦柒頭
但做耐咗嘅司機可以見到方向同時間,某程度上係可以大概知你去邊度,派到比佢都可以踢單
係人都知啦
揀到咁,又話近又話遠又話唔過海同dc9有咩分別,等執啦
痴閪線,我喺乘客俾錢買依種服務,點解要我調轉服侍返你,傻撚咗?
遠近依啲,你屌返自己公司,因為喺政策問題。
我俾錢call車,我仲要諗你班柒頭司機賺定蝕?做唔起就摺埋啦撚樣!
有得揀㗎啲司機
夠800分睇到方向同時間
凌晨最想接長途,短就踢單,比啲牛奶仔新仔接
因為佢哋睇唔到方向時間
咁公道講,我玩過一兩日ubereat送外賣,
佢又真係等你接左單先比地址你,
我諗原理一樣,已派單就派比個係附近既司機/外賣仔,所以接左單踢單係會影響到接單率,
以上係做過兩日uber外賣仔既班解,唔知一唔一樣
話司機唔睇清楚就搶既係咪唔知uber有自動接單?
試過係尖沙咀k11 派交易廣場單俾我 cut左

肥西
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞