Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
司機應該直接比戶口出嚟啦,入錢就得,唔洗車
宜家最正常好似係call貨van
搭過一次uber司機好撚串, 想問畀一粒星對佢有冇實際影響?
同老豆老母去睇醫生, 我想坐車頭條撚樣唔畀我坐, 仲對我呼呼喝喝
唔撚係同老豆老母睇醫生我一定同佢開拖

條仆街揸tesla, 裏面裝飾度懶有型, 我估佢唔志在搵錢
https://lihkg.com/thread/2258419/page/1
所以啲人話uber好過的士都on9
根本啲藍屍司機揸咩都咁賤

而家用和你的之後,啲司機so far 都好好,有良知同無良知嘅分別
揀客嘅uber同揀客嘅DC9 邊個仆街啲?我真係唔識分

上個禮拜call uber taxi, 佢明明喺我面前接單, 但係就愈兜愈遠,擺明係上咗客又接我單. 問佢係咪會嚟又唔覆,等咗10分鐘頂唔順屌鳩佢一獲就cancel. uber要我俾$20 話係俾司機嘅費用,火都嚟即刻同客服投訴, 最後回翻$20 uber cash,我叫佢一定要重罰呢啲唔負責任嘅司機
冇呀 佢半個鐘都未嚟到
做得好仆街司機必須要懲罰
uber唔駛搶單,電腦自動派單,
響機會顯示距離,覺得距離自己好遠,可以揀唔接,

呢條柒頭司機覺得遠又要接,接完仲要屌個客,完全理解唔到佢個腦諗乜撚野
而家人地毛得撈先渣uber 有沒有uber C機出來 平反下 實在問題是uber 派左單去太遠的C机,他過來接你就係他虧錢,你賺錢 兩個人都不成熟,不知道問題在政府哪裡 竟然以為是到方,在互小,最后去政府哪裡投訴。uber 就是政府
你自己鍾意點諗點諗啦
大拿拿成賺成幾十蚊點敢駁嘴
你噏乜撚嘢呀? 精神分裂去睇醫生啦
發現有唔少人撚樣都好鍾意用濫用呢個terms

自私

見親用呢個terms九成都係惡人先告狀
我都試過
仲要條紅隧塞塞地
條冚家鏟仲要飛車黨黎
早d收工咪好囉
都係揀客
好似可以向uber 投訴

其實佢叫你cancel 都無可厚非
不過求人要有求人嘅態度
揀客確實係無可厚非
我個fd早幾日諗住call Uber入沙灘曬太陽
之後個司機又係咁hold住唔郁 hold左10幾分鐘同一個位置
緊住我個fd call的士入去搵佢屌柒佢 太陽都唔撚曬
UBER狗也不屌,上次半夜三更,接左單又唔黎,電話又熄左,明呃廿雞,坐85的又快又熟路,高下立見
司機唔想接,點解佢唔自己cancel,而叫我cancel? 在情在理我都諗唔通喎

我搭Uber有長程、有短程~就係俾錢買服務呀嘛,個司機賺得多定少關我鬼事咩,佢快快脆脆車完我,我俾個五星佢,佢咪又可以開開心心接其他單囉,張張單都要賺到咁盡架咩,我唔係乞你車我wor, 我唔知佢響咩位置接呢張單個喎。「接受司機揀客係無可厚非」嘅心態會助長歪風,最後所有人都唔Call Uber, 佢咪又係搵自己笨柒。

佢態度唔好就梗㗎啦,但我唔認同係無可厚非。佢只需要自己cancel張單就一了百了。
揀客應該係接之前揀
唔係接咗先揀

唔好講咩 Uber 派,司機唔知乜乜物物
做人最基本嘅誠信嚟
當然,哩個年頭都無乜
又有一次半夜兩公婆call u仔番屋企選咗A司機,Prius, 車牌1234。 落樓揾極唔見㗎車,司機又話到咗, 點知原來轉咗車款,車牌唔一樣,仲有司機係另一個人,而接call嘅A司機就坐喺車頭乘客位。

如果半夜單身女call著佢都咪話唔驚。。。

其實U仔真係愈來愈差,經驗話比我知車款愈攪愈易中伏。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞