Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
呢d死廢中真係好撚可惡
老虎話而家有uber taxi ,多個香爐多隻鬼搶生意,所以揸屍家車個班態度同DC9 咁衰格
我係司機都覺得呢個司機on9

係都打電話啦,點會text哩啲野比客
可能會同一架, 但你可以cancel好多次
利申見親某d 細車一定cancel
點會呀
一上車就問你係唔係去xxx啦
之前有司機教 未上車都唔好講自己去邊
司機要等個客上車先知目的地
乜撚嘢髮型😂
咁係因為你上車人地先拉機睇到你去邊啫
話說有一次去迪迪尼 上左車先發現自己應該無lock電話 唔合點hi到cancel左張單 我dllm 好在咁岩黎左dc9 叫佢照去按錶收番錢 uber搵極都無電話打
我作為司機,我都覺得而家啲司機好撚On9,你接左又停係原點唔郁又叫Cancel又盛,搏鳩個客Cancel你收15蚊,屌你老母為左15蚊左搞右搞。做得司機都知根本一早睇到要去幾遠接個客架喇唔撚想做就熄機返屋企,成日做埋啲老鼠屎野,一陣下家司機又要畀個客屌。

早兩日先有個客先同我屌完話有個司機接完單唔去車佢,我同佢講你打返上Uber投訴,然後佢繼續屌足全程,好似我錯咁,多得上手司機唔撚少
不過講真之前肯做短撚係因為補貼多
而家直頭冇補貼仲要再減X價
仲要優先派單比的士佬
好老實而家開工搵錢唔係開善堂
開工梗係講錢
唔通同你講感情

好老實嘅羊毛出自羊身上
你call black XL 畀得起錢佢點會揀

所以我覺得uberHK 成個大政策都好有問題
以前冇減價又多倍,車又正常LV,
call嗰班人同而家真係唔同LV,
幾時有聽過有司機揀單做。

依家劈價,仲俾啲垃圾車一齊做搞到冇晒倍數,
平咗咁多人晒班閪人過嚟,
司機對比以前收入小咗咁多,
想有以前嗰種service已經冇可能。
我以前揸tesla,
而家揸部prius 2代行得走得搵到錢算數
未必會,試過有個客上完on99 cancel左張單,我叫佢再call過,點知call中第二架,然後叫佢落車慢慢等下架
咪撚撘啦
撳咗開始行程見到去邊同你確認一次姐,唔使起晒鋼
我都試過,鬥唔cancel,阻住佢接下一張單
唔好同佢解釋,你只需要一齊和應佢一齊鬧個司機就得㗎啦
支持樓主
個司機一路唔cancel咪hold住張單去返搭的士囉
係我直頭記低佢車牌 之後報狗話佢揸白牌車添
淨係15年車已經夠On9引晒堆就劏既爛鐵黎做,然後啲客屌啲車垃圾
淨係同佢講,唔緊要喇你都上左我車喇
好彩無味遇過呢D仆街
揀單做乜uber 渣的士好過啦

遇到實幫你網上留底
有咩事保險公司唔知賠唔賠呢
講真㗎我依家跟住佢個規則用最低嘅成本搵最多嘅錢就算數,反正Uber一定做唔長,自己一定要有plan B
如果真係遇着pk司機
真係由張單吊響度call的士好過
一係搵屋企人幫你call過架uber
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞