Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
支那文又改少少想扮廣東話
實際情況可以令到你叫車嘅價錢改變左
所有情況都係喺司機部機度襟
例如改咗隧道,幾時完張單(到達目的地)等候時間都會影響車資

佢行咗短嘅路程咪可以節省成本但係收返黎同樣費用囉

Uber 收錢係靠司機襟機上車落車時個點,如果佢仆街你落車時佢唔襟完成車程,係會一直計你錢。啲司機就係博個客人唔會check單。

原來係咁
一向落車都無check 番用左幾錢
我似係搵緊食既司機咩
Uber 司機最叻就係扮傻唔識用部機
之後透過部機嘅權力亂收客人錢

自己明明到咗附近按着咗起程,但係實質個客未上車又有

明明到咗終點唔按完結車程又有。

俾人發現有乜所謂,咪扮傻講句”啊係喎唔好意思” 之後對下一個客又係咁,因為有好多客都唔知有呢啲問題,見過司機好傾好人完全相信個司機
愛支那就要小?
個司機係仆街,但都係Uber 制度有問題多
司機做咗手腳或者冇更改個行程。
你受騙了
係呀我自從有呢啲橋妙之後都唔會再用呢個Apps
信唔過上面啲司機
佢哋都係冇責任咁樣去做呢啲事情(因為開始已經係犯法)
一睇語氣就知係廢中
隨時係藍屍黎
司機揀左自動接單就會咁

手動接單既話你得8 秒去睇同決定接唔接
行緊車響機根本睇唔到咁詳細
就算你停左車睇清楚選擇唔接張單
uber 一樣扣你接單率

有心做既司機多數係自動接
因為peak hour成日接完個客又cancel係咁loop 好撚煩

你地講乜撚野白金級事前睇到行程係要極高分
果個高分好難keep 到
閪司機冇可能有咁高
而且咩級都要計取消率
司機去到取消單只會係最後既選擇

閪司機還閪司機
好司機黑仔接完幾張閪單閪客
之後幾程隨時都會變左閪司機... uber 制度下司機受閪客氣比你地想像中多好多

你地call 得咁爽無非因為夠平
dc9袋晒uber 得3/4重要專登去你樓下等你當你地皇帝咁服侍
少少野就扣分減褔利
兩者都仆街架啦
行行都有好有唔好
大家好既咪好來好去啫
So far我無做咩衰野 客都無乜負評
不過真心講 有時行錯路/ 兜路真係唔想
Uber個map真係太差

你無明白我想講乜

你去一樓一,400舊水落樓你唔會expect有得無限Q有舞睇有骨揼。
你俾多少少去HG就會有件靚少少既美少女
你再俾多少少就解鎖HG既其他服務
你再俾多少少就可以開始玩靚模
你再俾多少少就可以開始玩女明星
....
你俾最多就可以娶老婆

坐Uber,的士,其實同去一仔差唔多,個個司機都係雞,仲係cheap雞
然後你地班友仔expect人地含吹奶啜樣樣做齊,當然你可以話做雞都有職業道德,但係我唔多expect呢樣野出現係低下階層咁解

是但啦,有時間就巴士早少少出門口,無時間就俾貼士買服務搶車,我地呢窮閪就買唔起Hermes,行入去唔通覺得自己要有VIP待遇咩

自己係咩料子就拎塊鏡出黎照清楚
唔接受自己階層然後又覺得自己俾少少錢大撚柒晒就係點解服務業行行都唔鍾意香港人既原因
行邊道有tracking
果刻未即時退je
唔識咪亂up
好詳細
關數據,你懂的☺️
係啲人自high uber會好啲,其實咪同的士9一樣咁閪,曬鳩氣
趕時間call 車就要留意返地圖
司機黎果條路線有冇問題
冇問題點會好地地玩野唔黎呢

有時uber 路線出問題比條行唔到既shortcut 出黎
司機要黎就要遠左耐左好多
但個客又唔明唔知唔睇就會有爭執
有問題既係uber lor
你試下peak hour 旺區行10公里要幾耐?
白塞幾個字個客no show 又點計?
唔好睇到自己幾廿蚊咁大啦
客角度uber 有得投訴
dc 呢?
個客已經等左十分鐘就係等佢架車黎
做客既已經唔介意等你
而家係個司機唔想過黎
唔想做呢程生意
點解要個客CANCEL?
人微言輕你條友發表埋D痴線觀點得唔到大眾認可囉就講到講緊真理但無人認同咁
道德綁架VS網絡力量
明顯怕影響記錄無得接單
有哂對話記錄放得上網嘅
個司機睇怕都無得撈架啦
情你老母呀
大爺呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞