Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
下次唔使cancel
轉搭的士由得佢
未用過uber
不過揸golf都咁惡
的士同uber都有乞衣
比例問題

可能我搭得少同每次過百
未遇過好在
窮丁1年少過5次的工+uber
投訴啦 uber 客最大
Uber 司機係咪自己禁黎接單定系統派 ?
去揸巴士囉咁,啲客係站頭等你添呀
其他國家嘅uber可以揀單接
好似墨西哥咁 佢會彈個notifications
你想接就撳制 唔想就唔理個通知 過廿秒自動收皮
唔好搭囉,戇鳩仔
其實除左油渣/ 電車/ Hybrid,其他車根本冇得做,唔好低估左養一架車既成本,好多支出唔單止係油費,唔食繁忙時間加成,我諗有好多司機連做都廢事
你淨係計車資$5/km 純電油車成本既話我當$1.5~$1.7/km 計埋里數折舊保險牌費保養維修,我話你知真係打個和,冇錢賺,仲要蝕返轉頭
要賺錢uber又唔會加價的話唯有係成本度慳,轉油渣/ 電/ Hybrid 每公里慳多$1~$1.2 就係賺你呢少少,仲衰撚過m記炸薯條
當然繁忙時間車資有加成就唔同講法
正路司機見到張單遠可以唔接
不過都幾肯定佢set左自動接單,點知柒左但又唔想自己cancel
呢單野好難話係邊個錯,司機唔順路冇可能一程長途去表你張短途單,客亦都冇可能等10分鐘車去坐2-3分鐘車
總結:Uber個系統on9
自己㩒
方便自己
Call車唔方便自己唔通方便你?
我會改call 的士,大家鬥耐性
你專登養架車嚟搵食
香港以前都係咁
但係揀客情況太嚴重改左
支持黃的 至少同聲同氣 仲要好親切 又唔會劏 有幾次仲平左啲俾我
個系統搞好d唔會太遠先派單已經ok la
Uber都係一樣仆街
明知家下有啲司機咁玩又唔做野
錢就識賺

多數都係call返黃的 要等下但唔會受氣
無用過Uber好幾年
Cs最驚見到呢啲咁嘅司機 打上去嘈個司機都有排頭痕 個司機咁樣屌客法真係倒自己米
叫過唔少uber同的士
其實真係好睇個司機個人本身係點
但係so far都未試過有一個係咁
我諗樓主真係好唔好彩
你係咪無食藥呀
依家講緊call Uber等左十分鐘仲要蝕錢cancel order係覺得自己大撚7晒?call架車黎,等佢十幾分鐘叫做當自己VIP?
係咪要直接入錢去你銀行戶口先叫好客人呀?

Ki Lok你好呀~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞