Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
UBER狗又要接單又要學人有骨氣
其實講真我司機又做過客又做過,兩邊我都明既,香港地區唔似外國,又多燈又塞車,其實跨區司機接短單係好大機會白做/ 蝕做,出得黎都係打份工,有邊個會蝕俾你丫。

但係客人只係想Call車又會有咩責任?何況個客都唔想知你係咪蝕錢佢只想俾錢坐車。

所以個責任係Uber上面,講真個apps一的service都無,但係又要咬司機30% commission,派單又派到不知所謂,既然成日出現呢的情況,點解唔諗方法?

跨區要司機接既咪加個客既錢,咁個客最少可以見到該區係無車,知道人地遠水路過去要俾多的都正常。又或者Uber怕呢的影響生意,咁佢地咪補貼囉,邊個叫Uber自己唔派該區司機派埋的閪單俾個跨區啫。

係香港又要租個靚靚寫字樓,服務無論對客對司機都差到爆,老老實實執鳩左佢咪算
俾大家參考下

1.7公里都賺$40
根本唔會蝕,最多賺得少
不過點計都賺得多過金拱門,唔明有乜好屌
如果你計埋泊車牌費供車冇嘢好講
之前有post 講話call 3 次都係個個司機
uber最撚on9 call左之後無得另外call
遇著呢d閪人真係得個等
前傳狗:一定有前傳!
你呢啲賤種就唔好揸uber 啦
其實可以report case再攞番果20蚊
明知咁遠就自己取消叫過部啦
閪客
原來係uber 派單
都幾on9
點解呩自己搶單黎接
咁仆街,推post
咪就係

一黎就鬧人

你過黎接我都驚你炒車啦

樓主直接cap 圖俾cs 啦

我做Uber試過接,跟住條友唔知係咪厭我太遠即刻cut 咗,之後又call,我又接返
Loop咗幾次
uber都係戇鳩,賺咁撚多係到攪個對立系統,要個客同司機死過
其實有無諗過uber願意咁做
點解
因此呢到都有批唔介意比$20 cut單嘅貴客
咁你cut單
又唔投訴
uber乜都無做過咁就收$20
如是者你又再call一次
多左收多$20嘅機會
即使你第二次順利上到車,咪又會收多次服務費

唔係一早set 左價錢?佢行快路有乜用?

回程重疊又有乜用?會追加收番錢架咩
你荔枝角去佐敦接返張短途單扣傭之後收25蚊落袋,扣油錢當你10蚊,半個鐘做你15蚊生意?

都係果句啦,有錢你想要咩service都有,但係唔夠錢就無人會serve你。由頭到尾都係一個錢字。
坐的士Uber當然係為左方便自己
即係uber又驚無車俾客,d 客愈用愈少 寧願搭的士
但又唔想加價嚇走d 客、又唔想自己補貼俾司機
最尾要司機硬食
就出左咁多問題
老老實實
點解要個客諗埋?
call uber都仲要諗埋人哋盤生意
佢賺錢個陣又唔諗下個客嘅感受?
咁同好似上架唔過海嘅的士有咩分別
不如好似call van咁,打哂地方,有就有,無就無,明買明賣啦

同意你所講,執9左佢算啦
弱智 咁應該怪個system 責任唔係乘客度
照你個logic係咪以後有的士狗上黎同你計唔做短程又大條道理?
喱啲真係食屎狗
你都幾撚白痴,你有無諗過點解明明有的士,但uber 都生存到嘅原由係咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞