Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
系統派比司機
夠分司機會見到方向時間再揀接定唔接
唔靚就踢單比下一個
uber亂派
懷疑係咁拗果個紅字名就係司機本人
痴線包你張張靚單先肯做咩,一早知Uber睇唔到目的地,就係怕Uber車同dc9一樣揀客接,接受唔到可以唔做,直接去做dc9囉

講真cancel唔係問題,但係咁嘅語氣真係收皮啦
試過係筲箕灣派架係東隧出緊九龍嘅車俾我咁算啦呢啲司機都無辦法,咪cancel囉同uber Cs講會waive返,樓豬個case真係要同條撚屌玩到底
呢個頭點gel?
同個Uber 司機已經對侍緊一個鐘
https://lih.kg/2409345
諗起呢個post
個司機咁都叫冇錯?
佢知uber係咁都繼續做
唔滿意就屌個客?
關窮唔窮閪咩事
重點唔係嗰廿蚊,係個司機咁嘅態度的確好討厭
原來司機係你
唔係接左之後係你張單究竟係由
白金司機接定普通司機接,你唔會預知到架嘛
咁到有人接左你先睇到架啵,個客冇權揀司機,
咁司機自己接完單又呢樣果樣,要個客自己取消,仲話個客自私,要個客承擔責任咁,其實由頭到尾都唔關個客事
而家愈黎愈多仆街司機渣uber

而家DC反而好過佢 app call有地點願者上釣 近既可以街車

Uber貴幾成但係又要等 泊得遠又唔黎兜要你行 又揀單想你取消罰錢 真係愈黎愈唔撚掂
食屎啦你
Uber 好多pk 司機亂咁收錢
佢哋都係明知搏客大懵的

博個客唔知Uber 收費包左隧道錢未
扮傻行遠咗就話係Apps提供路線
app 收完又收double隧道,
有啲會唔跟Uber 路線行關數據,行快路收貴路程錢
有啲甚至乎博個客唔覺落車之後唔停張單,沿路走返轉頭(吉車返轉頭因為嗰啲區多單易有遠程客人)博個客冇check單

回程路線重疊個客亦都好難睇到

以上都係一啲Uber 司機常用伎倆,佢哋自己群組亦都廣傳呢啲伎倆

所以本人已經唔會再用Uber 亦都提醒各位記住check單
一星 投訴 call CS refund
係哂個app入面 自己篤多兩下
有問題就要揀個好嘅選擇,Uber 好用嘅話我都會揀。
冇呀佢到達之前cancel個trip, 個app冇record.
自己上網搵咗投訴渠道
做生意包賺?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞