Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
都係個句

有做過Uber 司機就知幾難做

多左Uber flash DC9 做

人地一個月6,7 補貼

派單就優先派畀Uber taxi

油錢又貴 其實無得做

PS:舊司機表示已經轉左揸Van
6~7千 補貼
簡單做野仲要屌人
做司機想唔用油
短途call車要等十幾分鐘真係戇鳩
時間都係成本
搭的士好撚過
試過 係得既
分唔到男人定女人
唔係為左方便自己點解要call車
而家個客幾時有比面色司機睇?個司機唔想共享咪 cancel 囉
根本香港人本是同根身
由一個屎坑跳去另一個屎坑既姐
我係前Uber 司機,公道d講句,Uber個系統真係智障,觀塘叫你入尖沙咀接單,大埔入粉嶺接單都試,打多數普通司機根本就唔知目的地去邊,有啲人爭咗10年車都唔會識晒全香港嘅路,所以有啲白金級司機唔熟路就會揀單做,好過車你哋兜咗路又喺度屌,唔係白金嗰啲要等過客上咗車先知目的地。

你係柴油車或者電車你先好去做Uber ,電油車根本就蝕撚死
第一眼分唔到男定女
睇留言就知 依到大部份人都未搭過Uber 係到鳩up
樓主自己睇到部車遠就拿拿聲取消 轉第二部啦 app都未識用 衝出嚟漆
咁得閒不如做義工啦,做uber又要覺得自己蝕住做好撚偉大,大佬明買明賣我做客唔係想聽你背後嘅故事
無得賺一係咪做,一係自己cancel,洗撚咁多bullshit
支持樓主,做得啱,此風不可長
Cls call車唔係方便自己點解要call
我要唔方便就搭巴士啦on9
成堆垃圾屌樓主都唔知做乜尻?
uber原意幾時係俾你班撚屌全職賺錢?
咁的士佬唔洗考牌唔洗跟法例做野都得嫁啦

用uber全職搵食就預左一定有呢啲單嫁啦?
又要用人地個system搵食又要唔肯食骨
之後仲要屌翻個客既
你同佢嘈得黎你拖住係度咁又係俾人降rating
同埋uber搵食你報撚左稅未呀DLLM
仲要揸golf仔
條傻閪可能諗緊最好唔使做有錢收
樓主我都試過不過你慘d

我係零晨3點幾大西北call車返港島東,有條友接完之後冇郁過,打比佢唔聽,app內message read左唔覆,咁我cancel再call過,屌佢老尾又接喎,再等多10分鐘都全唔郁我又焗cancel

最尾call黃的算,report完uber都係比返果$20 cancellation fee

D司機想全職搵食既真係揸的士啦,又唔洗驚放蛇又唔洗驚用到架車殘晒
唔係喎 有次同過uber佬吹水
佢話睇到個客幾星同目的地
大家就大家咪好
有乜需要撐到咁行你同個司機都係
做埋d野浪費時間浪費生命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞