Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
係呢到講嘢咁勇,同Uber 司機講野咁淋既
*車款愈靚
你咪唔好接 唔好做囉 個客迫你架?
你自己接架傻系 唔係連隻手都有事呀
有fd試過call Uber
個司機接左單但唔郁 好似訓左
最後等左九個字都等唔到
搭的士走咗 之後就無再用過uber了
仲閪撚過dc9
我淨係想表示我唔會自己cancel 張單,亦希望其他人知道其實應該要個司機負返責任。

我唔會嘥9氣屌9佢,因為呢啲人係唔會因為我私下屌9佢而改變。

拎上嚟俾大家討論下,唔係仲有意義?
通常係一個account跟一部車,你都可以兩個account兩部車,但係唔可以同時揸晒兩部
豬持樓豬
最後咩發展?
個司機睇到起點終點先簡既?
自己cancel好似要俾20蚊
最後就係個司機講完「你係人,我都係人」之後佢就自己cancel張單。我已經向Uber投訴咗佢。
弱撚智,同佢有親咩,點解要幫佢比 cancel錢
支持你, 個撚樣一開始態度閪D
DLLM
咁戇鳩,call uber就係唔想受的士9氣,而家咁有咩分別call的士cancel仲要唔使賠錢,我不如call的士
個客取消要比錢 司機唔黎既記得cap等左幾耐cap對話 再sd比cs
佢扣分佢既事 個客係大撚哂 uber規則係咁 唔鐘意既咪撚做uber
制度問題
一邊要司機幾遠都要去
一邊cancel要俾cancel費
一邊cancel要扣接單率
衰過的士狗
沒落了uber
Uber有時真係on99
試過我係長沙灣 叫我去尖沙咀接客
我揸過都要20分鐘
我肯揸過去 個客都唔肯咁耐啦
如果我揸左5分鐘 個客就Cancel左張單

Call得Uber就係想快想舒服
你仲要我等部車20分鐘
我都試過,西隧變紅隧,但紅隧唔塞,然後Uber退咗50定60俾我
想問咁個司機係咪有賺
上次搭Uber taxi個仆街dc9死都唔講清楚係邊個位接我,之後取消我張單但就扣我廿蚊,嬲到仆街 點解佢取消係扣我錢
你方便自己
有無諗過乘客

幾on9先up得出

最好乘客要 顧埋司機今日心情想揸去邊
最好一上車 突然唔想去 落車俾錢
未必 有時夜晚玩完臨走會call定車 又一定街等既 周埋uber贏在唔洗俾cash姐
好波
連登好多uber司機
唔撚洗理佢地
香港特別多
唔知點解明明唔近都接到張單,最後個wait time show成十幾廿分鐘唔知system接定佢接
但又唔肯cancel張單想個客企響到等
等咁耐我都返左屋企
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞