Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
所以宜完撘多數多係電車 hybrid diesel
波台垃圾黎
呢個係真 仲有好多古惑野
之前坐uber 遇著個好司機爆料
好多衰既uber 司機走uber system 流洞搵客著數
明明以前uber好高質
而家就勁垃圾同dc9無分別
Payme返我50咪cancel囉
聽完咁多,我情願
打上的士台銅鑼灣去尖沙咀加$20 好過
起碼接得你既都知係去邊
樓主都幾好人 我直接屌柒
垃圾司機
咁鐘意簡客就做DC9啦 隨便簡
垃圾就咪做uber啦 重要咁串d語氣
支持樓主 呢d垃圾司機要同佢玩到底
我覺得最好笑係我call uber 唔係為方便自己
唔通方便個司機
投訴佢啦
咁撚仆街就咪撚做Uber la 做的士咪得囉
通常system會派附近嘅單
司機接嗰陣唔會知去邊
不過有分級數,最高級好似有得知道大約咩位去咩位(不過要做好耐同高rating)

佢應該係上咗高速公路嗰陣接,跟住去咗葵涌方向
好少會遠到咁都派

不過老實講,香港咁撚細,荔枝角去佐敦都唔洗10公里
佢架咩車咁巴閉,油錢最多十幾蚊

其次Uber原意係共享,俾車主補貼下
要搵食應該揸的士啦on99

同埋根本冇可能會蝕本
除非佢係揸$5/一公里嗰啲跑車
入場容易好多人都做
短又嫌錢少
長又話冇單駁返出嚟

圍得起
我$1.5/1公里,扣咗油錢大約每個鐘$80-100

不過我好少揸
聽過揸得多會有多啲單
情你老母咩,比錢搭車仲要幫你諗埋你頭生意點做?
根本call得車唯一目的就係要去到目的地,其他乜撚野都唔係個客事。
個司機覺得蝕既唔撚想做咪自己cancel,冇人迫佢蝕住做嫁喎
識玩
菠蘿
CAP左圖當然迫佢車,之後比1分再投訴 搞到佢無工做同有賠償為止~
不過你依家放埋佢上網,仲狼
係因為uber會計接單率同cut單率,如果過低就享受唔到咩白金鑽石級既福利,屌根本個制度就好撚有問題,不過我諗佢已經放棄左香港市場
打牌都有好牌唔好牌,其實做生意一樣都有好單同無咁好嘅單,邊有單單都好架…

的士/uber 就一定個個客唔同目的地,有長有短。想揸一條線就揸專線小巴啦? 巴士司機都要操幾條線。

呢d 人一世唔會發達,樣樣計住,惡人先告狀,做衰自己個行。
依家uber好多賤種司機,轉咗用黃的app了
大把DC9同仆街買N手車入場玩
咩公司都好,其實都係果D人做
Uber自己減價+引入taxi 搶客,以前d司機走哂啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞