Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
本身都唔諗住覆 不過見到你邏輯好撚有問題
依家係個司機唔撚提供服務啊
司機嘅職責係安全車客人去目的地
依個係最基本嘅要求 已經唔係話要佢哋做到有服務態度
嫌遠又唔去 賺得少又唔去 咁你咪打第二份工囉
關個客撚事咩

用返你個比喻 做雞嘅唔通可以見到個客太大支就可以趕個客走咩
好似之前好多司機咁玩 咩都唔做做淨袋$20

利申:朋友做過
我嗰日call車 佢同我講到咗 我問佢喺邊 佢又唔覆我但就read9我msg
我見佢gps明明喺勁遠嘅地方 趕住上醫院所以cancel咗dklm
都戇撚鳩 你唔想過嚟就咪撚接我張單
我call得車一係就趕時間 一係就想舒服姐
仲要諗你賺唔賺錢我咪好撚唔得閒
咪鬥唔cancel囉 你就hold住張單 我就已經坐左的士到埋
佢得閒既話,用fake gps 慢慢郁去你樓下

再屈你no show 就收皮
之前去旅行叫uber都試過 我拎勁多行李 仲落大雨 佢死都要我行過兩個街口 我話行唔到 要佢過嚟 佢就瘋狂打嚟鬧我要我取消單 冇理佢最後佢自己取消
好心uber俾司機揀單好過啦
call完無人接單,個客就會自自然然去坐其他車
有人接單,就姐係個司機都自願接單,唔駛黎到先閪口閪面

試過好幾次,call完uber個司機唔過黎、又唔cut單、又唔聽電話,焗我自己cut單
宜家怕撚左班uber司機同的士佬,自己買車渣算
今日IG仲見到有個傻閪話朝朝搭UBER返工, 都唔明點解D人要買車, 話買車個D人扮哂野
就係因為收太平搵唔到食啲高質司機咪走哂囉

你比得果百二蚊叫雞就想要18歲大波鬼妹,你諗吓都知冇可能啦

比得百二蚊又要問點解次次都係黎隻大陸老雞
唔想做you吧司機咪唔好做囉

嫌小錢搵唔到食咪唔好做囉

咁你冇理由唔接單唔接客㗎

咁你同嗰啲的士佬有咩分別拒載

根本上間客司機都係垃圾
屌啦
而家係老雞都無
收完你廿蚊之後叫你自己去打飛機
樓上d司機講咁多做乜
總之你乜理由都好,系統派單接單,關個客閪事咩 ?
而家做客用Uber之前,要清楚哂你行規先可以上車?
你D Logic係咪有問題? 我比少錢搭UBER X咪預左搭PRIUS JAZZ個D垃圾車, 但係唔係比你可以揀客接。 叫老雞個老雞都要比我屌佢個老閪啦, 呢D先叫合情合理!
睇到句「你方便自己」
真係忍唔住笑出聲
call uber唔係為咗方便自己咁為乜?
為咗方便個司機
明知uber system唔俾揀客,但又要上線做司機
跟住有單又推三推四,迫個客自己取消,等個客俾人扣rating同罰錢
咪同DC9 一樣

"我排左的士站一個鐘呀
屌你老母廿四蚊唔跳標? "

"屌你唔過海呀 "
巴打其實我都真係冇乜特別方法
只係係app到report
嗱我同意食得鹹魚要抵得渴呀,做得DC9同uber就預咗要大小通吃冇咋型,不過我係睇唔起啲叫uber X又嫌車細果班人啫

同埋搵唔到食成個行業越做越閪都好正常,因為有啲條件嘅人都已經跳哂槽,淨返嘅咪係啲籮底橙囉
上水啦傻閪 講句野就潛 柒撚到
我都遇過呢啲,人哋call得uber梗係趕時間㗎啦(多數)
你老味喺隔離區就咪撚接啦,要等你成十五分鐘路程
試過有次等12分鐘我見冇的士都由你,照等吓
點知睇住個map佢仲要係咁行錯路,等咗20分鐘有多
最後焗住cut單仲要蝕$20俾佢,dllm
屌你老母,你都ON9
樓豬出左ORDER,司機又接左,司機唔想做,點解要樓豬CANCEL而唔係司機自己CANCEL?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞