Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
仲要唔洗交稅收現金
然後成日收多客錢,2捨3入
毫子永遠收多
屌我都試過一次等咗15分鐘,問佢又話嚟緊,但我睇地圖見佢部車無郁過,嗰陣我又趕時間所以取消咗,uber 仲收我$20取消費
真,之前機場番黎成日搭,同司機吹水佢話如果離機場唔遠直踩入機場,一定有單可以出番黎,只要唔撞正出東涌會好好賺
你真係好撚野, 同dc9揀客冇分別
洗唔洗call親都要問埋個司機想去邊 幾長途先得
全世界圍住你轉咩, 咁撚揀擇 咪唔好做uber啦
又要接uber客 又要唔跟規矩接完揀客先做
所以成日都諗唔明你呢啲窮閪司機咩思維
不過叫做帶到歡樂俾人 都值得鼓勵嘅
你冇撚野呀?
我call個車都要情理兼備?

所以有時間同佢鬥玩野
佢cancel會降ranking同埋有時有d咩額外bonus 計劃,佢地係唔可以cut單,一cut就無bonus
如果條uber佬接左又串七七唔想黎
得可唔可以直接走人 唔洗俾公佢
3km路,6蚊油
一個袋放尾箱又加錢
三個袋加3倍
等幾分鐘完全唔郁就取消啦,以前朝早叫車去機場,佢自動接單
之後幾分鐘唔郁,都似係訓著左
我都取消再叫過,幾分鐘唔駛錢,就算收左20取消費,都可以同Uber講司機唔郁退返20蚊
Hold住張單自己又無車坐,嘥自己時間
可能打上台退錢
佢地check 到司機無郁過
仲要架車又殘又臭
有左Uber後除左急住搭,我都無搭過的士
不過公道講句,搭Uber咁耐以黎得兩三次係閪司機
其他都好好
有冇司機解釋下點解成撚日有司機接左單唔旭,然後1幾分鐘先黎叫人cancel? 當你接撚錯單,一開始唔cancel得?
咁樣冒俾人屌&投訴嘅風險 係呃倒d乜著數?
支持樓主

我都試過 同佢玩左半日唔cancel
講真渣golf 真係咪渣uber 油錢又唔平, 後座仲窄過的士
好好地死去租500蚊做的士狗好過 好搵好多

你做的士狗, 屌鳩d 客都唔會扣分, 客落車慢又可以屌鳩佢快撚d
完全岩哂呢位女人做
你可以同uber拎返嗰20蚊
你係點迫CS做嘢?我email極都唔覆我
cls,個個cancel咪好好賺
真係要靠用戶努力投訴垃圾司機,先可以改善成個生態!
起碼有得投訴
dc9 你落車屌鳩你快d, 兜路係無得投訴

仲有佢地為幾百蚊仲可以
最好就個客渣車載個司機然後比埋錢
又係d揸golf既死tb
不過個司機態度咁差,梗係玩7佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞