Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
$15蚊唔係錢?
同埋咪撚誇大啦垃圾
我揸得少都未試過有單<$30
上面張圖1.7公里都$40蚊
1.7公里揸半個鐘?你揸單車?
其實應該個制度改少少,個客同司機set造一齊同意先可以cancel,照扣個客廿蚊,但果廿蚊可以係下一張單到減返,咁未可以解決到個問題, uber真係戇鳩鳩攪到司機又搵唔到食個客又唔會再想幫襯,弱智公司
樓上自己打等左十分鐘...
打的好過啦
Uber 又唔係特別平 peak hour 仲要搶錢
好人好者要call 車
共享XX
到頭黎都係賺錢為上

但如果無錢賺,又由頭到尾都唔會有呢d idea, 呢d 公司誕生.......資本主義就係咁
你有冇同佢講會扣20$,睇吓佢點答你
車費低搵唔到食咪冇人做囉,出香蕉咪淨係請到馬嬲囉

根本香港交通死症係收得太平,司機搵唔到食搞到冇人入行,入面咪淨返啲閪人係到

重要好多人狗眼看人低,賤視運輸業做低下階層,咁邊會有高質素嘅人入行
幾好

起碼個客唔會走左去截 的士,uber 無少到生意
係睇佢地係咪真係咁介意賺少左廿蚊
做得好
好L難用
冇呀,其實我都唔知要唔要扣錢,亦都唔care,只係我覺得做咩要鬧我,佢唔鍾意咪cancel 單,點解要我cancel 張單
仲要荔枝角去佐敦有幾遠啫
關咩事

根本係香港人錢行先、無禮貌

文化問題

點解的士狗車頭咁撚多電話,危害客人安全?
咪又係想賺到盡
香港人民族劣根性,有咩好講
屌柒佢啦 咁佢又接 你都幾忍得
其實咩叫牛奶仔?
講真,如果咁撚揀擇咪唔撚好做uber接客囉,搵其他野做囉,同啲乘客鬥氣又無謂
竟然無人攻擊個司機係中年TB肥婆
連登變了 感恩
睇完唔係好明
Uber司機接單唔會知道張單客係邊同客要去邊?
我個人係機場call Uber
Uber張我張單射去比個係九龍既司機
成件事咪好on9?
未試過要玩到cancel單
原來Uber咁9煩

以後都係盡量call番的士算
世界永遠都有俾少少要求多多既
一向都話俾唔起錢就行路

支持你永遠唔好坐UBER
第一次 call uber過海
張單都百6蚊 條友問我去邊 佢話唔過海 叫我cancel張單 但又無扣我錢
應該係會派俾附近司機
肥+TB都知咩人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞