(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區114 新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
文狗公
無follow
試完上黎分享下我都無戴開
點睇做gym著白飯魚?
感覺滿足晒基本要求:鞋底硬 薄 平
玩輕同warm up set就唔洗戴belt
Core變弱就唔會既,但light weight都慣咗用belt可能之後engage core方面會衰啲
自己個人都係1-6reps既range/top set先戴
Btw進步5-15%真係因人而異 少少加上去咁試吓好啲
佢唔係轉行滑水咩
呢到大量pl界別打手 當睇下笑話咪算
想問下pump係咪對hypertrophy好重要?
我pull day操到冇乜力剩都係冇乜pump,唔知係咪要轉program
會唔會話食肥左 生左D肉先再做會高效過而家瘦猛猛去做?
定兩樣冇影響 一路每日食夠卡路里+蛋白質 一路做都得?
太肥之後減得幸苦
一般唔好過20%bf 否則之後cut到想死
但你而家既情況 我估有排都唔會到20%bf啦

你而家岩岩開始先做左個零月 一路做一路食多d 就最好
唔撚知佢想點
可能想扮啲鬼佬有個朵
The blade The miracle The shadow之類
驗眼先 #1個post有講
想問下係增肌效果方面,係咪同一個部位一星期操2次會比操1次好?

Eg 而家用緊 bro split,用ppl/upper lower 增肌效果係咪會好啲,定係其實冇太大分別?

想知呢到啲巴打用開咩program
理論上係
但都係果句, 自己玩得最開心
持之以恆最重要
唔操點生肉
youtube有個cm問佢 係街見到你係咪可以叫你Mr wolverine
尖房9成有jer 既都係狗公
脂肪變肌肉大法
如果絲操到咁上下想跟返pt練,有無啲唔係呃飯食嘅女pt跟得過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞