(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區114 新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
有無師兄有試過universal nutrition 隻ultra whey pro cookie n cream? 想試試呢隻

https://hk.iherb.com/pr/Universal-Nutrition-Ultra-Whey-Pro-Protein-Powder-Cookies-Cream-5-lb-2-27-kg/27287?rcode=HOW4430
問題就係點定義
whole food 掛
低脂低糖?
師兄肯定? 同一卡路里 同一蛋白質攝取喎
唔知你想up乜 當你問bulking 係咪啫係dirty bulk同clean bulk嘅分別?
唔知人哋噏乜就咪答啦
佢應該係問緊 食同一kcal &protein既情況下
食傳統 whole food diet同 IIFYM 有冇大分別
Ok 等表演
IIFYM而又唔係clean嘅 唔係dirty bulk咁係咩?
偽命題黎
clean dirty從來都冇統一定義
問黎都唔知做乜
你既clean同我既clean又唔同
keto既clean同vegan既clean又唔同
仲叫我咪答 我已經特登求其搵個例子試下答 上面位Ching出嚟表演未
1. 我從來都冇講過我解答到佢嘅問題,你想我表演啲咩?表演屌你條傻閪?
2. 跳出來好撚叻咁答人問題嗰個係你,但係轉個頭又話唔知人哋up。咁你本身都唔理解人哋個問題,答乜柒?
3. 返返去條問題,其實佢deep lying 係問每一個calories 是否都係equal 。即係例如100個卡路里嘅糖分同100個卡路里嘅脂肪對身體嘅影響是否一樣。
4. 你講既clean bulk 同dirty bulk ,一般都係refer緊兩個唔同嘅calories intake。clean bulk 係高出tdee少許,而dirty bulk 係會再高出好多。簡單來講,你所謂嘅例子完全係九唔搭八。
聞落去臭臭地但飲落正常不過略嫌有啲死甜
厲害啫係兩個bulking方法如果tdee一樣係高少少 就唔洗分clean同dirty?同埋100卡whole food carbs同 100卡 精緻carbs對身體影響又一樣?
痩底新手 比較細食
買咗增肌想問應該點食好
咩叫買左增肌?
T仔? 唔係打落PATPAT架咩
低水位野 唔抱咁大要求 落口唔反胃當贏
小弟新手
想問其實做gym同有氧可唔可以同一日
但分開早晚做
咁樣會唔會影響肌肉生長
請問點樣操臀部可以增加感受度,知道臀部好重要,花咗好多時間去喚醒啲肌肉,然後先敢去做大重量
視乎你cardio有幾激烈, 你操野既split 同你recover速度
最大影響係腳肌肉同關節
如果你練腳之前fully recover咁咪唔影響

其次係精神疲勞 你自己先知
對比下有做cardio同冇做cardio 你操野果陣集中程度差幾遠
人矮啲腰短啲 sbd都頂撚死
香港咁細 但仲咁多人講緊減肥機 kol賣代餐
喚醒 你已經答咗自己 係activation exercise

用band套住腳左右行 加roll下 已經有幫助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞