(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區114 新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
一要努力,二要努力,三四五都係要努力

講咩都得訓練飲食問題心得資料分享

無乜嘢唔好嘈交,因為嘈交要自貼
唔好貼自己TG出黎,搵食出返去唔會阻你

健身係一條漫長既路,無論增肌定減脂肯堅持就會成功

----------------------------------------------------------
有任何新手問題請睇咗pixel巴既post先

減肥/增磅
https://lih.kg/1071429

Team muscle pro極藍
消防陳家駿同拍檔Joey都係藍到黑 成日贊成黑警打市民,甚至殺市民,話打得好殺得好,間supplement鋪頭仲私下俾折扣黑狗,打埋科興
永遠懷念 Frogching 努力巴 小花生 勤力豬豬 威威司令 世界大戰(傻閪Batman)

Frog Ching崇拜區
仆街仔唔開新po
如果平時做開55kg back squat 5x5, deload應該點做?
上網睇話重量, reps同set都要減,咁咪做好少?
直線成長階段de乜鬼load丫
好好珍惜你而家個狀態仲好啦
冇乜成長
重量cut一半得啦

感謝
你deload為乜先
你腳既volume淨係得squat?
一星期squat幾多次?
覺得狀態麻麻地
除咗squat仲會做DL, hip thrust, split squat之類
Lm
唔好怪我直, 好多人都majoring the minor
新手期, 覺得休息唔夠就take rest day啦
好多人將D中階細微野帶落新手區度
根本就唔撚重要既
squat 執好個form,
standardize你個squat depth,
增加自己mobility
呢D先係初學者應該要考慮既野

係嘅
上個po有人整爆康文玻璃,我都試過,同呀姐講(玻璃爆咗,唔好講邊個整), 嗰個位部機會封,直到換玻璃(3~4個月)
有無喺香港代理訂開Allin嘅師兄,想問佢有啲寫要「預訂」嘅味通常要等幾耐至有?
係 第一次做果陣第二朝成個人好似散曬咁
而家feel到自己個日用太耐電腦就會做
LIHKG fitness Hall of fame
做瑜珈
一个月轻松增高2-5cm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞