(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區114 新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
總之二三頭睇落都麻麻,但係個胸就突左出黎,背完全冇倒三角仲要好薄
有乜可能淨係飛胸?
bicep curl緊100kg戴belt都要比你話
見佢果陣係舉緊25 kg db, 然後聽佢係到吹話岩岩推左8組。我講新手係一年內,唔係果d一d肌肉都冇既新手
你練咗幾耐?deficit緊?
小小caloric Surplus 加食多啲carbs,glutes 進展好大分別
我正式重訓你當半年喇 yes deficit緊 成日cut碳水原來就係要carbs
根本係個加盟門欖太低 有乜理由每間分店差咁遠 本身冇操開嘅人又開 冇錢嘅又開 買埋啲垃圾
仲要連近呢幾個月開嘅分店都仲係買緊sportsart

go24大咁多 啲機全部正常野 都係收500
垃圾247憑咩用垃圾都係收人500
過度擴張質素下降dllm247

唔要求佢而家換曬啲機 但起碼要做到
舊分店買返啲正常size餅
短bar咗佢唔好左右唔平衡
同埋新開嗰啲舖咪撚再用sportsart
咁唔係247以後留返比啲傻仔join
半年唔係好耐姐,training 繼續加油啦。你如果本身唔係肥底唔好deficit 太耐。Glutes 你要食得好操得重先會明顯見到圍度增加
受教了
有d真係一睇就知老細冇做gym
咁又唔可以咁樣同go24比
247 想做到覆蓋性高 區區都有分店 咩人都嚟做gym
唔係target 健美人士
定位唔同 想硬砌唯有去返tst klb 個啲
所以我不嬲都支持香港開planet fitness
你咁講 啞鈴去到30kg都夠啦會用到30以上嘅人 10個都唔知有冇3個
就算係想target人人有gym做 咁都唔係bar兩邊唔平衡 啲機完全唔就手下話
立即響鐘
好奇bar點做到唔平衡
batman永久榮譽會員
我都想知間間都係咁
Natural一日操兩轉嗰個都係咁講
無可否認啲機真係柒 只係想講2間野target 唔同market
你同佢講如果可以比我奶乾淨你d汗就同你share
增肌 你首先要有重訓
減脂 盡量食既野食清d
兩個可以一齊做
女仔踎到2餅好勁喎 我間尖見過最多都係踎餅半
但生好多水 唔準、師兄你計開生定熟
講真啦
Sportsart果種廢真係唔係講笑,唔講機住,未見過一個牌子可以連rack d位都閪

之後就係新手玩呢D唔岩位既機,玩極都唔會識點樣發力
Life fitness 同hammer 真係好基本野黎
洗唔洗玩到8組
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞