(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區114 新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
Sorry 係我主動問 唔好意思
名已改。唔好意思+1
會留意返規則
健身深蹲問題
https://lih.kg/2574516

雖然佢無入嚟
但佢鳩嘅程度可以挑戰健身po名人堂
冇 技術上冇乜carryover 尤其推胸同squat
不過你可以靠機build up 基本肌肉 學用力
避免一開始就受傷
成世用機都冇乜所謂 一樣練到肌肉

你一開始跳去free weight就最好真係由空bar玩起 努力d睇資訊
其實有人幫同自己操係咪爭好遠,自己操去到某d重量舉唔到真係舉唔到,有人幫可以加多至少2-3個重量
話說小弟平時冇去開康文署
而家去開間野到期唔想續
想問如果喺康文署做開gym嘅師兄
康文署嗰度有冇測脂磅免費畀你去度?
睇個partner出幾多力幫你
你話你最後一兩下無力 佢幫你出少少力扶上去咪ok
如果係你第三四下已經無力 佢要幫你全程出盡力spot 咁就哂氣啦咪鬼做咁重
點解仲未入嚟 想嗌交了
本身掂胸都唔夠db 落得低,仲要唔掂胸,點解唔返去做db?
鳩到我以為係假膠
呢條友早幾日同個唔知邊個吵 貼上自己story真係玻璃心
有無back up 想睇
睇到咁撚瘦 優先選擇唔信啦
冇 lm等backup
以前明明得California Physical Pure Goji呢d大連鎖
跟住呢一兩年就多左唔使預繳嘅24gym
最近就好多pro或者有上台玩嘅出嚟自立門戶

世界真係keep住變
珍,好事嚟,證明有更多人認識同埋想了解健美健力,唔再係鳩做gym
誰大誰正確

聽聞佢拎唔到overall 好唔gur
有冇師兄知佢咩來頭 現場睇勁巨 size大過所有參賽者咁濟
推一餅推到手震都出黎搵食...

點睇消防d掌上壓紀錄
我自問都推得唔輕,但標準掌上壓做40下就收皮
屌 第5個回覆就見到有幾鳩
好撚無助既feel
佢個story 笑到仆街腳震
有冇其他對比相嚟睇吓先,btw佢係叻嘈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞