(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區114 新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
不過zinc可以試下10mg/day 可能會舒服d
是但食
平時淨係食開Whey同Creatine
買My Protein送左樽咪試下
鬼佬用都一樣唔岩位
屌 叫得補充品 就係平時食唔夠先要補
要睇埋你日常飲食 如果計埋都仲係唔夠先好食 平時食夠仲食supplement咪會overdose
想增 已經加左唔少飯量肉量
LUNCH 200-250G飯 夜晚都200G
早餐100G 燕麥加無糖豆漿 睇標籤都有成400幾500卡
唔覺得體重有加過 想增上60KG的 每日已食100-120G P.
我諗一日intake 有2000-2200

點搞好
冇咩點搞咪再食多d
咁我都係唔好食住停停先
咁最食多D有無方法知道係 大過TDEE太多,增脂肪增得太快 定係合適 e.g +200 +300 增緊肌同時慢D增脂肪。

係咪要成日過磅
可以 帶返副 黑超
條女咪唔知你望佢囉
你衰在又望波又望腳
試下集中d,望實對波/對腳其中一樣,咁就集中到出到力
有d衰妹 波已經大 仲要著 底胸衫 又 瑜伽褲
真係 好難 全集中

個Page做咩
樣樣都係錢 會換先奇怪
講事實姐
我都想問
聯署好撚型?
下個月全線加到1000 可能會換
新手差唔多做咗4個月gym
squat同deadlift都開始可以突破自身體重
不過做完第二日會feel到lower back會痠痛
想問吓用腰帶會唔會改善到
定係我個form唔太靚先會咁樣
自身體重都low back pain
你不如拍低自己點拉先
Lower back廢姐
keep住拉自身體重,再拍片執姿勢
唔一定要加重,做多幾下效果一樣,自身體重係個好開始
做到15-20下,第二日lower back都正常,先諗加重

錯姿勢用咩腰帶都會腰痛lower back廢一樣,用咩腰帶都會腰痛

自身體重deadlift 、squat好難會傷,放心啦
要做20下squat deadlift先可以加重
Cardio黎
個升lv條件好harsh
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞