(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區114 新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
deadlift同squat係唔係唔急得?
2月開返gym學呢兩個動作,但到而家都只係玩到每邊25kg (自己80kg)。

眼見d女女好似好輕鬆咁玩到2餅squat,覺得自己好廢,好想快d去到兩餅....
認同自己lower back廢
都會拍片睇睇自己做成點
thank you巴打
唔係 純粹你未學好姿勢
到你姿勢穩定果陣
每星期加每邊加2.5 kg冇難度
我反而squat好廢 但deadlift拉到重過自己體重
咁你DL都叫廢喎
我玩腳真係冇咁有決心
都係得過且過就算
無心練quads好驚大脾好大舊肌肉
dl 加重都可以,做唔到最多拎唔起
但squat 加重就好驚....好驚squat左落去上唔返黎
你絲黎
女仔邊有咁易大隻 除非你基因真係咁勁
用rack做lo 我成日做唔到就坐低算
你估下
本身之前打波 對大脾都粗壯我有成日拉前面 但依家盡量練quads既都唔會做好重
通常女仔先唔想大脾太粗
咁你姿勢岩,lower back夠力,做自身體重15下deadlift、squat,真係食菜咁食

到時再做翻重幾個月就輕輕鬆鬆1.5 、2倍body weight
個人覺得big3去到自己bodyweight 左右就可以慢慢黎,後生仔bodyweight 以下就算錯姿勢,都好難受傷除非炒得好嚴重

做岩姿勢,強化返日常生活少用個幾種肌肉,就會進步神速
你男朋友squat到幾多
冇咩問題,玩多d機自身重量做多幾下就冇問題

到你想追下半身,想諗點追
唔洗 直接抱起男朋友squat
我之前都係送左樽試食
食左2個禮拜開始便秘
依家都唔敢食
見到gym room有條友追胸追到癲撚左

個胸就中高手級數,個背同三頭腳就新手級數。好撚樣衰個胸勁得濟個背又弱又薄搞到駝背咁
幾餅不過無留意 同佢唔會痴埋一齊做浪費時間
胸勁三頭唔勁推到幾多餅
唉 個glutes點先練到大 有無師姐/ching教 動作做齊 都有progressive overload 但就係唔大但我上身有大隻到 關唔關唔夠protein事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞