(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區114 新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
Optmeal雞胸買唔買得過
咪就係睇你計嗰個 係講緊生定熟
生計一定準過熟 但係你要次次煮 或者分開煮 好有規劃咁煮 再分盒
呢排好興啲插電會熱返啲飯嗰啲飯盒 有budget可以試下掛 蘋果有做review 馬田都有
尖沙咀都係
我磅半牛試過煮完得返一磅唔夠 本身血水勁多 但我都係照計返生既重量
Sport art啲機垃圾嚟
直接送去堆填區
想講牛肉、三文魚、豬肉依類蛋白質來源,個macro唔太準
脂肪多與少好影響總卡路里,但唔同牛種個脂肪分布都唔同,野生/養殖三文魚個脂肪又唔同,豬就唔洗講

真係想bulk/cut得好睇,主力7成蛋白都係食雞胸、蛋、奶粉,剩低3成就可以食紅肉。
咁卡路里、碳水量都易控制到
較極都唔岩位 係咪亞州人太細粒
Optmeal不了
食落質感似放到霉左嘅雞胸咁

食過Impavid就返唔到轉頭
味道有10種揀
雞胸真係真雞嚟
食落唔柴又冇optmeal嘅口感

順帶提rankingdak嘅Eats Now 常溫即食雞胸都唔擺得落口 跟7仔即食雞胸一樣 有陣怪味
近排飲完mars蛋白粉都暈暈地 咩事
想買多幾條aroo嘅短褲
質素好過佢d衫好多
想問下大家意見
做緊機,有人埋黎話想share,但條友大汗到水行俠咁
我reject佢,之後佢話會做完抹返啲汗,但我都係話唔想同佢share,佢發我爛咋逼我就範
呢單野我係咪理虧
佢都痴撚柒線 老憑要share用?
邊一隻?
https://www.aroo.com.tw/pitem/M00011270
不過aroo嘅車線比較差 我要自己補一補幫佢地埋口
買條褲要自己埋口?
睇下先
比我就老馮都唔share
你話我長玩手機就話姐
佢條褲骨位車線唔係咁好 洗左幾次鬆鬆地 所以我封撚左佢 驚佢爆
依兩日開始食Zinc & Magnesium
食完會訓得唔好同頭痛
有無人一開頭食都係咁
長褲同背心呢
有冇試過,有d興趣
理撚柒佢,有堆人好似預左佢問就一定要share咁
咩時間食 dose幾多?
2樣都冇買
夏天做乜買長褲
背心我就唔鍾意著
不過我有買佢d T 覺得d料唔夠輕 同埋透氣網位可以加多d 不過車線都係唔夠實淨
訓前1至半個鐘
Zinc 10mg x2
Magnesium 85mg x2
Dose睇落都合理 可以試下食飯個陣一齊食
但你係知自己有z/mg deficit所以食? 定係是但食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞