[Mac撚] 用家/買機集中討論(64) 置頂留空實驗

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
請問門市有冇新imac銀色望下?
請問邊間?我見apple daily live係cwb無銀色
沙田齊色
想請教下
部機拎去換左底板番黎用time machine 搵唔到
明明見到啲backup file係個hard disk度
有咩方法可以load得番?
問藍精靈佢又話我個backup有問題
本身諗緊mb定imac
dllm睇實機真係好撚核突,mon底無撚左個logo, 朋友實問做乜買個雜牌花哩碌mon

部機而家好似nikon鏡無金圈,canon無紅圈咁撚柒,唔通要痴返貼紙係mon底
我覺得勁靚
唔擺logo呢個設計又幾大膽
銀色放左喺27” iMac 隔離
不如做個盲測你叫d無睇開科技嘅朋友評下,又唔話佢知係apple野,睇下佢地點講
原本imac個設計真係不朽嘅,買左21.5同27

諗緊換唔換哂佢好

但其實新mon比舊27.5其實好似無咩改善,連hdr 10都無
認撚住你啦
又過嚟搞事
死返去買windows 啦
佢全部野谷係下巴位個設計太極端,尤其個喇叭咁勁又咁近,唔知會唔會長遠影響部機運作,點解咁睇唔開買咁多ssd,我入左兩個enclosure, 讀寫都2000mb 起跳,無限擴充
但依家通哂天
盲測唔到
張証去到8月31日仲用唔用到學生優惠
係big sur定m1問題...
係呀
依家apple 好多嘢正面都冇logo
重點係,你個一般mon幾大?1300用到4k resolutions ?
唔係4K,我個兩個CHEAP MON係24”普通MON
講真你用得apple預左會咁撚麻煩

遲d你要crossover用windows file先會明咩係地獄,個格式係煩到連係咩機format都好大影響

我影開相部機,以前唔識用mac度format同用過後,d相係windows讀唔撚到

跟住我個external hdd唔知搞乜已set exfat又係mac機限定
決定中間加個貼紙昇華哂

買ipad pro送個張大d
親自去豐澤買咪得
棄置play??

imac mon其實出到hdr幾。。用chrome出到但好似幾差下

睇hdr片我都係轉返電視,靚好撚多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞