[Mac撚] 用家/買機集中討論(64) 置頂留空實驗

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
由得佢地,根本唔裝老翻都會中
個個思想仲停留係90年代,mac唔使防毒
你自己要賴嘢咁冇嘢講
用下個腦啦你去叫雞都有機會比差老查啦
咁撚貴點全部正版
咁睇咸網建唔建議裝防毒先
想試用Mac電腦 但唔知應該揀iMac 定mac mini + mon好 大家有冇咩建議
依家已經冇得自己改硬件
自己鍾意邊樣就邊樣得㗎喇
imac
覺得M1唔夠做其實好簡單,就係唔撚買等中高階M系chip
如果下星期已經有MBP同高階mini的話,就淨番27” iMac以至iMac Pro,同埋Mac Pro嗰個range未cover
已經好似macbook 咁既樣
個外形似姐,入面個餡(即係OS)差好遠
你係咪肯定真係只「一般睇戲上網」,完全唔會用黎處理文書,media之類? 如果真係只for娛樂睇片既話可以一戰
大家都係用M1, 但使用體驗同Mac冇得比
雖然WWDC盛傳會大改iPadOS,但我覺得以Apple作風一定會閹少少功能,同真正desktop OS比仲會差一點
最緊要iPad pro+magic KB已經貴過MBA,又唔輕得去邊
我都有考慮過imac 27' 但有新機的話買新比較好
同埋ipad pro 12吋 m1個xdr mon,係咪比mba m1個mon高級?
咁iPad pro 12.9個mini led一定靚過MBA
所以如果真係用黎睇片娛樂,其實幾好
但一去到multitasking就幾靚mon都冇用
其實一日後就WWDC,唔差在睇埋個iPadOS點改先決定都未遲
唔建議睇咸網
買左,無後悔
laptop長2期辦公跟本係腰椎殺手
最近買?
為咩唔買新design戈部???
打算用幾多年?
mon細
ram 多
價錢係一半……
2019年27吋,用到2025都夠啦
真啊.... 用得耐係feel到條腰同頸痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞