[Mac撚] 用家/買機集中討論(64) 置頂留空實驗

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
你買咗咩
橙色imac24
mbp...其實想等埋先買wwdc,但急用
就算wwdc出硬件
又好似iMac 咁要等一個月先開賣都好耐下
唔等得就買啦
又唔係一部機用一世

唔知old news咗未
原來新iMac trackpad變咗圓角
仲以為Apple依家咩都整到午餐肉咁,就唔轉個設計
btw 門市demo一塊新trackpad都冇show出嚟,真係缺貨到咁
裝埋tvOS 落去就係傳咗好耐嘅gaming 版Apple TV
你上網搵嘅相?可能相機settings 先會劣化咗個效果

可以參考下youtuber Max Tech 啲片
15吋MacBook放出去啲價差到 不如留返自己用
之前出返 magic keyboard 已經令大部分 butterfly keyboard 的機都冇人要,再加埋 M1 VS Intel,更加難
自己都買左m1 air
依家諗梗仲放唔放部15 pro 好
定係留黎Boot Camp 打機算
屋企又無windows 機 m1 又無bootcamp
有冇巴打一樣等緊下代mbp, 唔係因為粒u, 而係因為usb port
MBA得2個port都算,連叫得做pro既MBP都係得2個port
+1 我係等緊佢support dual external mon
用adapter/hub/dock唔得咩
橫掂都係要買轉頭
我買完M1 air後
部15 pro封咗塵幾個月
最後都係放
i9 放出去比人壓到 1皮都無
咩年份?
如果2018或之前用butterfly嗰啲真係好難放
應該賤價到放唔落
諗緊部2018 mbpr15用黎run docker 算
唔係唔得,但如果我要駁2件以上usbc既配件+差電都要用hub好on9
你話我要lan+hdmi呢d本身部機冇既port要用hub就話啫
15"假假地都叫有dGPU,裝Windows可以做吓野或者打吓機
(如果係底配壓到一皮都唔算好過份,得256GB的話)
係13"嗰堆蝶式機真係托柒
用緊2018 mbp 高配 頭痛中
想請問下今次更新搞掂咗Macbook share唔到wifi嘅問題未
定其實係我問題
我都係i9高配 啲人壓到 1 皮...
13"真係無謂放
高配其實仲幾好用,我本身有一部2018自用,換M1 Air之後俾左同事,佢無咩點投訴過 (不過可能因為佢多數時間clamshell mode唔會用個蝶式)
我部2016 12 MacBook 有無2000收返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞