[Mac撚] 用家/買機集中討論(64) 置頂留空實驗

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
你都估到我點解dislike 咗

我唔多睇rumors, 所以會快放睇Max Tech 嘅rumor summary (5, 6分鐘時間唔夠時間搵數篇rumors 再分析掛?)
我諗連發佈會都一定唔睇, 產品官網又一定唔上嘅人睇MKBHD 啱嘅

衹係官網呢啲info 我會撈埋汁, 好似溫書考試咁睇晒官網info 所以MKBHD 呢啲照spec 讀同掃下芒嘅人俾唔到insight 我
不過我細個有睇MKBHD, 當時YouTube 仲有得PM 我仲PM 佢叫佢用砂紙去麿芒試芒. 不過佢冇應我
部m1 iMac
今朝起身一開
無啦啦閃一閃紅mon 重新開機
之後開完 又黎過
用m1 macbook air upscale video ai 快過我部pc 利申:1070ti
用到 M1 個Neural engine ?咩Tool ?
應該用唔到 佢行rosetta2 但係都好快
大家用緊咩TYPE C MON?
LG UL850 4k 27”
Dell U2720Q
個個都4~5K起跳, 有無平價D既推介 2K左右

做左陣功課見到DELL 有U2419HC 同P2419HC 有無人知有咩分別
呢隻同價位根本就係最好無對手🤓
我都用緊
對比度低係唯一缺點
32寸有無推介
岩岩收到imac 第一次用macos
有冇forum/youtube 會講下平時日常運作
咩牌子既 external hdd 襟用
之前隻 seagate 用左無幾耐,壞9左
好彩無乜重要野
咩牌子既 external hdd 襟用
之前隻 seagate 用左無幾耐,壞9左
好彩無乜重要野
唔係Seagate 就Ok
Ultrafine 4k
想問問有無啲無咁貴但又行到thunderbolt 3 嘅闊moon?
LaCie係咪比seagate買咗?
u 色好似係好個 p
P 文書用好d
係,呢幾年LaCie產品隻碟一定係Seagate
(Seagate係consumer grade先要避,server級barracuda其實OK,炒率黎講)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞