[Mac撚] 用家/買機集中討論(64) 置頂留空實驗

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
iPad Pro 打resume 未必compile 到?
問多個,滑鼠同件magic trackpad點解又冇干擾問題?
我只係得鍵盤好LAG,其他兩樣都正常
再補充多句
一抆電源就會秒熄機
呢個狀態其實安全,SMC知道粒電已炒,唔會夾硬叉電令到電脹/過熱
暫時你部野要當desktop用
就咁聽落似係KB先有撞channel
不過因為iMac KB係新野,會唔會有暗病或者firmware未穩定,無人知
屌拿星新iMac仲要無type-A頭俾你簡單插隻USB KB頂住
大家部M1 行咩iOS App 多
新嘅MacBook pro 13 吋雖然快,個鍵盤又好打,但個喇叭發聲同trackpad 大細始終都係我舊果部2018年15吋最好🤔🤔🤔🤔🤔🤔
好難頂,洗左萬7蚊,體驗咁撚差
我乜鳩都用APPLE產品,都未有試過咁既感覺
攞住條Type-C 轉Lightning 插落果Keyboard先
我部mba 都係
根據其他人紀錄 應該今晚/凌晨到hk
係囉試吓呢個方法
以前Magic KB插住就會用線過data,唔用bluetooth
唔該晒,轉頭試下,如果順返即係藍芽有問題
thx
請教各位巴打如果想買新嗰部MacBook做下功課溫下書睇下Netflix聽下歌, 應該買air定pro? 同埋如果想部機耐用d買16gb有無幫助?
出現喇
搵返上一個post嘅置頂睇啦
Big Sur 個bluetooth 硬係bug bug 地
有啲人update 左11.3 好啲, 有啲都係唔得
16吋MBP打爆就啱
我mx3 update 完okay, 但B&O對耳機都係會間唔中聽唔到聲幾秒
唉,錢都算
諗住咁多年電子野都係用APPLE冇獲氣
每次都用得好舒服
以為電腦體驗好好
唔知係咪我問題

第一:一秒打幾粒字正常速度,新IMAC鍵盤係一秒出一粒字,跟住DEL字都係一秒一粒,慢到我隻手已經唔係鍵盤上面,佢仲慢慢DEL緊,LAG到仆街

第二:新IMAC下巴位置好熱,啲人話M1晶片既MACBOOK好凍,AIR直頭唔洗風扇都唔熱,可能似IPAD,IPHOME開頭都係熱一兩日,因為設定野?我唔肯定,呢個睇多兩日之後點

第三:個4.5K MON冇想像中咁靚,我仲有部WIN係隔離,兩個MON泊埋睇同一條YOUTUBE片,同一張相,好似仲濛撚過我啲WIN既$1300一般MON,IMAC個MON對比度好高
(一直都係用兩個一樣既MON做雙MON,都係$1300左右一般MON,遲啲試下駁其中一隻去IMAC,睇下係咪真係清過4.5K MON)

第四:呢個係我自己問題,仲要時間慢慢摸熟MAC OS,暫時仲係好唔順手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞