[Mac撚] 用家/買機集中討論(64) 置頂留空實驗

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
唔該哂
intel iMac 想裝返個windows 但係裝完之後 得黑畫面同個cursor
上網試左啲方法都搞唔掂
呢幾日 日日都youtube揾imac review睇
就黎忍唔住 唔知頂唔頂到27/32吋出
買新機啦
買啦 永遠下一款最好
到時咪再換
啲電好似唔識跌咁

想問下咁即係我用4.5k iMac睇1080p片/4k片既話會冇普通4k Mon咁好?
係囉,咁8K電視出黎做咩,照咁講只係播8K片有用,播1080P或者4K既片咪仲衰過普通電視或者4K電視?
M1 Mac mini係咪入門好選擇
但又想買M1 iPad Pro
兩樣冇衝突
兩部都有
m1 mac mini + m1 ipad pro 11吋
講緊啲Pixel除唔除得盡啊

你搵部1080p電視播720p片,肯定矇過用720p電視播。啲Pixel除唔盡要夾硬blend埋啲Pixel,肯定比點對點矇
一樣
朦呢樣野仲有其他因素
response time / refresh rate 都影響到
不過 apple 好似無 list 出黎
我都諗緊呢個
買住部mac mini 16 + 256 搭部Ipad 用住等imac 27 / 32
最低配置
薄係薄啲 但其實佔既位置差唔多
利申仲等緊24 出貨
諗梗買Mac Mini 駁mon 定 iMac

呢一版早兩日update咗,係咪即係MacBook停售起計10年內都可以畀錢換電?我記得之前任何硬件都係5年
https://support.apple.com/en-hk/HT201624
新iMac 個MON 都幾多花痕
頭先揾個閃光燈 照下個MON 嚇死人
我M1 iPad Pro 12.9 + M1 MacBook Air
個人覺得依個角度舊款仲靚
更加有設計感
想請教下賣imac 既做法

有部imac 2017 21.5 唔係頂級spec,想移民難搬來搬去

除左上apple網回收,同google d 電腦回收佬問下價

仲有無咩方法賣?見到上面有巴打Carousell 賣macbook好勁

係咪寧願比apple都唔比收買佬

都唔知值唔值兩千蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞