[Mac撚] 用家/買機集中討論(64) 置頂留空實驗

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
Thanks
唔知DAC (ifi Zen dac)用d anker hub會唔會對音質有影響
供電方面會有separate power
上面咪答左
DAC有好多可以考慮地方,睇你情況覺得重唔重要
如果真係搵食monitoring的話又想noise free,的確係要盡量獨立直插同埋獨立電源,甚至Mac本身電源都要所謂處理
最起碼全套野(包括你音響嗰面)一齊共用同一個接地
我唔知你究竟個setup係自娛定做乜,如果係個人用途將mon同audio DAC撈埋黎出的話其實求其算啦太多野要照顧,出到就OK
終於等到wwdc 希望今晚唔會失望
今次timing都幾好,應該WWDC完都未爆post,新post可以用新料開
Hello 坦克巴唔好意思要打攪你
今次wwdc 有無興趣就到時間好似上次咁聲音導航
再次誠意邀請
新snapdragon U 都用armv9. 咁睇可能下年apple 都出
咁有機會第一代又係被遺棄的小孩
Apple TV 1, iPad 1 都大伏
OK;我仲諗你今次唔搞
始終developer向,悶場多同埋有少少可能咩hardware都無
就算真係次代已經上v9,個ISA未會咁快影響到userland既事
當然以當初轉Intel去睇,第一水Woodcrest上唔到64bit EFI,第一水CoreDuo極速食塵,第一水iMac仲用散熱慢舊白膠殼等等,都係中伏黑歷史黎
試咗32吋都OK好清唔覺化
超感謝
developer向更加要坦克巴你幫手
我地skype聯絡 今晚見
14年Air 換咗M1 升級感大到
有冇link聽下?
佢應間會貼條twitch link
繼續空嘅話有冇新嘢都係一樣
大家有冇M1 出dual mon ? 買邊隻displaylink hub?
我覺得Apple TV同iPad初代死嘅位係新開發嘅product line
正如初代iPhone、Apple Watch、MacBook Air、iPod touch

不過今次M1過渡期已經算係好順暢,armv8定v9對普通用家根本唔會有分別
Lg 27up panel 好似同 u2720q唔一樣
ARMv9同PCIe4、TB4呢d都係下代tech,完全無理由買今代產品都要考慮,除非你係好前既developer
ARMv9同PCIe4、TB4呢d都係下代tech,完全無理由買今代產品都要考慮,除非你係好前既developer
15年pro換M1 iMac 等緊ship
好想快啲感受由地底升上天堂個感覺
屌拿星我唔想挨夜睇OS update seminar呀
邊個嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞