[Mac撚] 用家/買機集中討論(64) 置頂留空實驗

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
M1 暫時夠做,我覺得無咁快再出新U, 係出面係咁吹話出M1X
M1X 係比high end MacBook ,依家mac高低層斷開咗

啲high end user 鳩等咗勁耐都無新機用
i9 = M1 雙風扇
i7 = M1 單風扇
i5 = 閹割版M1 單風扇
i3 = M1 無風扇
Pentium = 閹割版M1 無風扇

一年出咗5粒

new macbook pro m1+四風扇?
個overview聽落同VPN原則上無分別
未知specifics,不過encryption同server side點run應該係Apple flavour咁樣
暫時風扇起唔到咩作用
仲係用緊手機果套降頻
如果會有性能mode比人長期fulload 咁風扇就有用啦
btw佢分relay嗰part可以講係似TOR
不了 intel mac一律會買mbp
air個cooling design令到部機太廢
點解唔買m1 mba?
已訂m1 macmini 16gb 256
parallel desktop?
windows vm:parallel desktop
linux:唔知
16gb ram差唔多價錢嘅話一律買mbp
有咩問題
袋底又賺
macbook close lid 可以update OS 嗎?想拎出街
等機撚成為最後輸家
等機撚繼續等,可以 J 返住尋日d 新聞先
等到想出部16 頂住先 冇機用好難搞
你似反話多啲
AMD, Intel 正常CPU update cycle 都唔止12個月

M1 要去到11月先12個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞