[Mac撚] 用家/買機集中討論(64) 置頂留空實驗

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
Dave2D 就話“將會”有
MKBHD 就冇提過
完咗WWDC之後即刻接Spatial audio event
佢aim凌晨3點,即係WWDC頂多講兩粒鐘

其實可能又係玩sneak peek都未定
公佈完之後年尾出
牆國leaker
我直程想今晚唔撚睇
唔好啦已經等到差唔多成年
條友好準㗎?
往績?
今晚唔發佈14吋今個夏天內都唔會有時間發佈
通常硬件另外發佈會
我估今晚有AirPods 3
依家啲發佈會都係播帶
Apple想發佈嘅話隨時可以播
原來有啲咁嘅網
咁今晚早啲瞓
改design 咁大件事仲唔襯 d event 吹兩嘴咩
太攰今晚決定唔睇
等聽朝懶人包
但我都覺得14吋唔會有
16吋反而有d機會
等機撚
我頭先都盤算過呢個可能
因為16"只係俾Intel用過一次,理論上如果唔係好似M1 Air個殼咁樣,一早預會兩款CPU架構通用去做一個過渡性設計的話,係真係有少少浪費功夫
不過有晒新port嗰隻流出CAD圖實在太可信,兩者個衝突加埋timing令到14"+16"一齊用新M chip用新design個可能仲係大
當然如果miniLED同CPU產能有阻濟的話,咩都可以發生,包括Apple出一轉過渡性16"
呢隻睇似係 USB 3 only
https://buyersguide.macrumors.com/

睇完覺得spatial audio event可能會有iPod touch
不過從來miniLED同新機殼設計都未必掛勾
對於Pro買家,響知道未來新機殼會有番MagSafe,HDMI等等而且閹touch bar的話,佢未必會覺得有無miniLED有太大分別,尤其係平面撚要色準多過要HDR/闊色
姐係如果只係miniLED拖期,Apple大可以先出一款用普通LED背光先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞