[Mac撚] 用家/買機集中討論(64) 置頂留空實驗

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
同感
我都諗住咁樣
我都預備iMac 16+256
無錯 但係見到有更便宜既mini🤦🏻‍♂️
仲intel mac
ios 加d ai野 強化下幾個app
ipados 改下UI 依舊無pro apps
macos 求其將ios嘅野搬過嚟

其他無興趣
DLLM
我好撚開心
有Universal Control
夠code 狗用
本身係等imac但24吋不了
等埋尋晚wwdc 可以安心出機
4,669(8+256) vs 6999 (16+256)
師兄點睇,差成2330
可以bootcamp windows又可以駁egpu
鬼叫ms唔生性個arm windows咁垃圾咩
why not 直接 windows
嗰邊用緊11代U喇
M1頂足一年

真係apple先做得出,亦都係得佢有能力咁做
睇你用黎做咩
有個frontend 同事話佢寫下code 8+256都夠做

等其他手足答
A系都係一年一代啫
棍問macmini 大家會唔會加ssd
定係買256 再加外置ssd
本身有電莖laptop 不過帶埋部iPad 嘅話好撚重
上Carousell 同dcfever見到16gb ram 2020 mbp under一萬 有啲心動 同埋讀n展科預要用windows(雖然都係直接帶返部win機/AnyDesk Remote Desktop)
咁撚複雜 唔識俾意見了
我無加大個ssd
俾錢升ram升10Gb算
用返屋企個nas 裝嘢
一年一粒U好正常
依家係諗緊會唔會一粒U玩兩三年
諗過m1 MBA spec 16GB ram
跟住諗過豐澤特賣場啲mbp 16
好難揀
等派咗5k先買mba
就咁睇
16gb ram配 256gb
加外置ssd 好似幾抵玩
iPad Pro 本身都唔一定一年更新一次
A9X 2年
A10X 1年
A12X/Z 3年
M1玩多幾年都唔出奇

串到
Apple told Reuters that Private Relay will not be launching in China, Belarus, Colombia, Egypt, Kazakhstan, Saudi Arabia, South Africa, Turkmenistan, Uganda, and the Philippines

其實Private Relay係咪即係VPN咁玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞