Router路由器 集中討論區(42) 新用家買共碩要三思

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
咩device?
有冇試過跟 1樓setting
iPhone 12 mini
咁成部reset 再test下
想問一問MA4200用家,
如果單隻使用, 又分開2.4g & 5g ssid,
三頻router就會有3個獨立ssid
支那除左華為仲有咩
拎出嚟好d
toto link
tplink
wavlink
honda 定 panda
AC 就離出嗰陣時係有一堆 5g N router
你可以淨係分開 2.4g,兩條 5g 可以用返同一個 SSID
想請教下
買左個mx5300但入到setting set頻道寬度都係得自動/20同40
請問邊度搵set 80mhz?
無得set 死80MHz, 較auto 就可以
唔該晒巴打
我老豆都試過放係電視櫃入面走線位伸個三支香出黎

ax92u wifi5g 近router 8xxmb connection 真實速度
想問下linksys velop可唔可以唔同model做mesh,
屋企本身23X呎用緊AC1300*2, 但搬左屋around 490尺, 發現主人房淨係收到1xmb, 而家想換MX4200*2, 咁之前2部AC1300係咪唔可以一齊用架?
係呀, 可以一齊用ga, 但係490 尺唔洗咁多部呱,唔通你間屋好多牆?
AC1300*2係舊屋搬過黎, 而家間屋大左, 2部差左2塊主力牆
所以而家想買MX4200*2, 其實都未必會用埋AC1300*2, 可能2手放出去
用緊linksys,有冇得閂左網上行送果個router既wifi佢?
而家屋企兩個router都出緊wifi
你肯定係送? 唔係租?
係租 但好多餘 ,想熄左佢個wifi得唔得
ching .....放幾錢呀 ?
我上年7月買架, 有單, 保養去到2023年7月, 諗住放700左右
有冇人用D-Link Dir-5460?
兇宅做緊9xx, 就買到AX5400 router, 好吸引但唔知好唔好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞