Router路由器 集中討論區(42) 新用家買共碩要三思

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
請問有冇邊間網店買router 收 stripe??
Hello 巴打ss

ax86u 新買
有咩setting 推薦做?
嗰個位都好似幾好,可能要特登整個插頭位,拉條lan線過去,固定部機喺牆
選擇困難症
ac86u定ax82u 好
ARMv7
住村屋 冇計
thanks 巴打
咩黎
轉地區
美國或者澳洲
有乜用?
會唔會快啲死機??
其他雜雞/低階router 可能會, ax86u 應該無問題
想問吓,近排個netgear r6400v2 近呢個幾月,成日無啦啦斷咗網... 會係咩問題呢?

用緊hkbn 光纖1000mb
想買插4.5g SIM card既router
屋企唔大 2個人用
Budget $1000左右 買邊款好?
500尺呢個則畀我就買兩隻, 位置方面除非睡房2有desktop想接LAN落隻AP, 如果唔係第二隻我一定放走廊, 鑽穿幅牆過火牛線. 位置的確靠近睡房1會比睡房2好得多.
依次序就走廊靠房1>走廊靠房2>房1近門>房2近門.
原來你有打算拉LAN線行wired backhaul, 咁放房1房2門分別不大.
推 求巴打幫手
係呀因為房2準備用來做工作房,應該有兩部電腦係入面,所以點都會拉lan線入去
走廊嘅話就應該會覆蓋好d,但係就要師傅做多個電掣
想問下
屋企1000m光纖
買咗ac86u
Speedtest 行得3xxMbps係唔係正常?
(用iphone11test ac規格理論值800Mbps maximum)
請問有冇方法提高download Mbps?
定要買番ax 系列先解決到?
搵多陣 終於知82u 同 58u 一樣
一早講過個spec 根本一模一樣,只係牙石標ax58u 做ax3000 黎托高ax82u 個價
ASUS AX3000 / AX58U/ AX4200
大家會覺得邊隻好D
另外想問吓有無用AX4200既巴打,
會將部ROUTER 打橫放?
600 1個制面 抵俾啦
最近JOIN左HKT光纖入屋1000M,想買個ROUTOR,大家建議買LINKSYS E8450 定 MR 7350 ? 我屋企公屋三百零尺到,一個廳兩間房,冇走廊位,謝謝各位意見。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞