Router路由器 集中討論區(42) 新用家買共碩要三思

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
所以不嬲都建議唔行smart connect, 分開ssid 獨立連係最好
2000呎就加多一兩隻啦
想請問,邊度可以買到 Li Fi?
師兄,我都係買MX5300,但我搵唔到邊度可以改5G1 同5G2,只係見到分開2G 同5G。可唔可以教教我?
我去到wifi setting,但係set 通道定係通道寬度?定另外仲有邊度set 下載速度上限?
師兄用緊幾多MB上網 點解可以咁快
主要係要喺browser打192.168.1.1開web版
再喺右下㩒翻ca
(大陸網copy所以殘體)
就咁睇1000好正常, 依個係佢router連出街既速度, 試devices wifi 先係有用
想問asus ax3000 定 linksys mx4200 比較好
屋企500呎內 會擺房 多裝置會用
我㩒咗仲去埋wifi setup,但唔覺邊度有得set下載速度
想問吓各位巴打
話說今日買嗰隻rbk753 一隻擺咗喺地下嗰層 用咗部iPhone 8 Plus 用Speedtest check 有五百幾mbps 另外兩隻放咗喺2樓同3樓 用Speedtest check 就有一百幾mbps 雖然比以前好咗好多 但係都想問吓咁樣算唔算OK? 仲有冇啲setting可以改善一下?
pccw 1000m 光纖入屋 咋
補充一下 屋企用緊光纖500 MB
電話 app 裡面 wi-fisettings
4 隻就要 1 雞野架喇
4200囉
平好多
唔一定要全部都MX5300 架嘛,溝隻MX4200 又得,再平啲溝velop 03 ac 都仲得
又唔洗好似叻雞咁下下都要加返指定分機
自己解答返 啱啱試吓將啲位轉一轉而家2樓同3樓都收到三百幾mbps
但係本身諗住打鋪機試吓嗰網速,但係開Steam啲game嘅時候 就即刻斷線,一熄咗隻game又無事,之後我上orbi router setting嗰網見到個地區set咗歐洲,我就手痕試吓set返去香港,之後就冇事雖然而家個問題應該解決咗,但係都想問吓各位巴打 究竟發生咩事
少機用?我橦樓無pccw 用緊smartone 1000入屋上唔到咁快
唔該師兄 30-40個 devices?
Smartone 1000mb 入屋 ax3000 今日測downlod 600mb左右, upload唔夠200mb 正常?
少,得四戶用光纖,暫時
無事 唔關地區事 部機自己發神經
儘量減少機同機之間嘅阻隔 穩定用到就唔好搞啦
師兄可唔可以教埋我點set可以取消埋上限300Mb問題?
我企到埋部router旁邊都只係得270Mb
點睇netgear rax70?
屋企幾多device用緊個網?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞