Router路由器 集中討論區(42) 新用家買共碩要三思

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
MR7350
PoE 其實可以係用支援 PoE 的火牛俾,
個形狀通常係好似個 convertor 咁
唔介意某國野就鴨寮街幾十蚊都有。。

又或者中間駁多隻 PoE Switch

行得 PoE 通常係因為附近得 Lan port 位冇插蘇位。
所以直接用 PoE 俾電
又或者本身 Router / Network switch 有 UPS backup
直接用埋唔驚斷電。
唔該晒師兄
想問問點解選M7350 ?? 謝謝你
E8450 好似無MESH
買左mx12600 豐澤3700再食4%
依家多左隻ax82u 唔知可以賣幾錢
跟post 頭set 左未先
同埋有冇隔牆
師兄 用緊AX3000, 想買多部做mesh
有冇更好選擇?而家最平做緊 $1239
多數plan過嘅先會咁用大部分屋企router都係放電制旁邊就算數
有啲人裝部cam放天花/做完site surveying定好咗位 慳返鋪多條電線/制位錢就行poe
CCTV / 純 AP 的話,行 PoE 的確會方便 + 企理好多。

一隻 5 Port PoE Switch 幾舊水,
做個插蘇位都唔止呢個數了。
跟咗,set哂2.4/5
Speedtest 嗰時用5G同貼wifi test的
想問下如果想行兩部mesh wifi
用e9450定用Velop AX4200
或者差唔多價錢有咩router好用?
謝謝
行mesh 一定係 mx4200
想問下用緊mx4200 既巴打

個火牛條線幾長?

thx
搵唔到點轉
但轉完唔會有影響?
有無人用緊rbk752 / mx 4050?
佢地屋企要擺幾多個先cover 到?
用緊SIM卡router
每朝起身wifi會死咗 手機顯示連緊wifi但上唔到網 要重開router先得
呢幾日都係咁 咩msg都收唔到 好困擾 有冇巴打知係咩問題
本身用緊E8450 擺係廳
但電腦係房 用wifi連 有時唔係好連到
請問使唔使買過另外一款mesh router
屋企550尺
linksys ax4200 fortress 800乍
屌要搶
俾人搶晒啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞