Router路由器 集中討論區(42) 新用家買共碩要三思

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
咪即係大陸貨
想問屋企600尺
用3隻 Ac86u行aimesh會唔會好on9
用2隻正常都好夠
用3隻因為一隻放主人房一隻放廳
書房有2部電腦同ps4嗰啲所以先加多部
巴打係考慮共石?
本身想買linksys velop ac2600
呢款易set啲
Aimesh我覺得有啲難set 啲款又唔好擺
可惜2個port唔太夠用
你筆直有幾多for 3隻router?
大概2500
呢個筆直都做唔到3隻ac86u
一係3隻ax56u
可能1隻56u加2隻86u
宜家嘅睇法
係有少少奇怪
忍痛3隻ax56u喇
唔考慮價錢
MX4200定ax88u好啲
一部自己買咗 一部人哋送
MX4200
請請問下屋企 900尺倒單層應該買2隻定 3隻mesh wifi, 暫時睇中 netgear rbk752/753?
睇你有冇lan port 通去其他房/廳
咁可能真係要3隻
想問各位netgear aircard 790 for 400幾呎單位頂唔頂到2-3年?
我用sosim上網,快唔到好多,唔駛用勁野,但又擔心好像asus咁用D唔係新款既野好易壞

以前用asus ac68u換左3次都壞,屋企人blacklist左asus
正正經經買隻sim router好過
pocket wifi for 長用舊電會好快死
兩隻mx4200
https://www.price.com.hk/product.php?p=467429
但netgear既不過好貴......ching有無其他推介?

asus 全體blacklist
https://www.price.com.hk/product.php?p=233447
search 到 R7100LG,現在google緊d推介...

一search netgear最頂既result都係anlander.com,少款式又霸左好多result頁面,煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞