Router路由器 集中討論區(42) 新用家買共碩要三思

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
有冇巴打會用wpa3 personal
弱弱一問 480 呎 商用 300M 買邊款好
商用 有幾多人 同 洗唔洗高d security
定係都係家用款夠你玩
我開wpa2/wpa3, fix死wpa3 舊device 會用唔到
Protected Management Frames係咪會強制要開?係wpa3底下
因為得我間房收唔到
但我又唔想買太大舊
有無人知道/試到mx400 usb port可以support到幾大嘅storage?
我買咗支128g format做ntfs響network driver竟然出error唔比寫
我部MX4200駁落部218+好好好慢
但以前ea8500駁落部218+明明好快 有冇師兄知點解
E8450 好用?
我今日裝左mx4200 setup 埋
想問下係咪唔會出現兩個2.4同5g 揀
係咪新款router 係咁
可以拆返
官網應該有寫
手機開桌面版登入 linksyssmart 入右下角CA mode wifi設置 自行改ssid拆開2.4 兩個5g

5g1 ax 5g2 ac
正常自動跳落5g2 ac穩定過ax

拆開3條綁住5g1 手機都會跳去5g2
我插1tb hdd 都無事喎
啱啱幫兩老換咗ac6600,佢地話唔使要咁快
本身用緊hgc 1000Mb,點知換完之後好似無快過
用linksys個app

用speedtest個app

有無邊度我整錯會唔會係Nokia 個modem 有問題
各位師兄
小弟我今日買咗隻ac86u,
但係插完電之後發覺電源燈無著燈
其實係咪部機係我買返嚟之前已經壞咗?
7日內去換部新啦
笑左 得0.幾 同冇上網有咩分別
好有問題啵
主機speed test 都咁慢?
喊出黎
但係我用主機相係明顯比之前快咗,今晚試吓用主機做speedtest
你個擺位係咪有問題?
係咪拆開好d 定一set 過好d?
你有冇device 需要2.4 如果無嘅最好一個ssid

linksys 好耐都無f/w 差不多一年
但係我行speedtest既時候已經係主機隔離
而且我另外兩部係用wired back haul
有冇lan connection 試speed test?
會唔會modem 果條光纖/ lan線有問題?
Linsys同Netgear點簡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞