LIHKG機械鍵盤集中討論區(35) | 頭Post V2.1 | 幾時先有得鍵聚?

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
EPBT應該算快 幾個月工期
而家KAT JTK同GMK都係年貨
75好似真係無咩選擇
現貨就唯有gmmk pro
客製就可以考慮下kbd75
想問師兄 本身我個鍵盤用線連laptop用 但係好多時我開機時 佢都連唔到鍵盤 要拔左線再插先有反應 有無方法改善?我之前用desktop唔會咁
感謝
我再google下先
你問返電腦嗰邊嗰度

冇記錯有啲手提電腦保安原因未入到去登入畫面係唔俾用USB 一定要你登入咗先至得

會唔會有設定可以改?
要講型號先知
我用緊legion 5 pro 等我上網查下先
見到vintage cherry black係linear評價好高
想問問vintage cherry blue又得唔得
見屋企人有幾隻舊keyboard 係用舊cherry blue,值唔值得花時間拆佢地出黎用?

拆個殼唔要stem 應該都有人會要
而且要睇年份先確認到係唔係vint
你自己都講左filco啦
仲有咩好推薦

自己google下啦ching
took me one second
佢問有咩推薦姐,好難隻隻都試過哂唔洗咁串
本身MX blue就唔係靚軸 vint 唔vint 評價都一般

想要好少少既clicky 就買 box
clicky既話我本身有個numpad用緊box navy
係見屋企人有幾個公司攞番黎既舊keyboard用緊cherry blue,先想拆佢地出黎玩吓
不過見佢評價咁差,都係唔搞了
手感唔講 齋係個聲就已經唔想用 MX都係玩線性,段落算啦
Vintage blue housing可以拎黎玩holy chickies你研究下
聽完聲好似唔錯,唔知用glorious panda既stem得唔得
睇下smooth唔smooth
smooth既換linear stem
有無人有睇LOKI
香港邊度買krytox 205 g0最平?
啱啱用晒,2kfun無貨,外國買又好貴
TB 四舊水(no keycap) 2.4Ghz 藍牙 有線
諗住買貴嘢之前試吓咩料先
好明顯左右唔同大細聲
我諗如果裏面有電池都應該有明顯呢一個問題?
MMD HP 未玩過真嘅HP 類似差唔多落底先至有段落感 比較軟(對比Glor)
出廠衛星有潤滑 但加得好Q多要執過
普普通通 一定比唔上$1000嗰啲大牌子
但$500價位嗰啲都有得比下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞