LIHKG機械鍵盤集中討論區(35) | 頭Post V2.1 | 幾時先有得鍵聚?

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
幾撚正
整個ic
暫時係得嗰兩款
新手想問下各位巴打
1.點解filco青軸正,未用過filco
用緊cm Storm一隻青軸幾年想換

2.鍵帽係咪PBT>ABS,點解嘅
用緊太豪ABS,幾年都冇打油
而家已經完全冇需要追Filco
1. 都市傳說嚟啫
其實好睇個人喜好,如果淨係講 Filco vs Leopold 嘅話 Leopold 會冇咁爽
不過如果真係想玩好嘅 clicky 就要試下 buckling spring beam spring
邊度會有得試Leopold
太豪好唔好用? 想試下佢個Cubic Profile
我覺得個磨砂面幾正,你講嗰隻我未試過

想問有無人認得出呢塊keyboard
用開茶軸, 之前買咗隻keychron試吓用紅軸, 用過都係鐘意茶軸多啲.
Jakads隻keyboard好似停咗產 我18年睇嗰時都買唔到了

記得好似係茶軸 不過唔肯定
Jhlee 先啱
Ducky Shine 3 TKL yellow edition
thx ching
一見鍾情
各位巴絲打好,想問下如果就咁人體工學鍵盤,Microsoft 呢種買唔買得過?

https://www.microsoft.com/accessories/zh-hk/products/keyboards/sculpt-ergonomic-desktop/l5v-00025

純粹想拎黎返工用
Ching... 呢度係機械鍵盤post...
我見出面無鍵盤,所以先入嚟問下

我出返去問啦
都覆下你啦 我覺得俾咁貴買隻薄膜鍵盤肯定係唔值 同埋呢類左右分開嘅鍵盤要你本身打字嘅手法好正確 左手淨係撳左邊 右手淨係撳右邊先有用 大部份打倉速嘅香港人都用唔慣
仲有 除非你手勢差到打字痛 如果唔係我唔會建議你買人體工學 昆錢又無益
明白,唔該晒
咁我都係搵啲普通鍵盤算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞