LIHKG機械鍵盤集中討論區(35) | 頭Post V2.1 | 幾時先有得鍵聚?

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
漏咗講 Budget 1500
但我見頭post都話keychron係中庸嘢,而唔係最低狗也不屌嗰啲。。。
你有1500budget唔好諗keychron啦
唔知你對嘈嘅定義係點?如果係同靜音軸比嘅話一定係嘈,實際上粒軸有幾嘈有好多因素,例如board嘅構造、keycap同lube嘅手法都有好大影響
買左tomo
Mac專用可睇下matias
個post咩事
kbd 唔係外國牌子
基本上中國牌子都有淘仔
Graystudio, matrix, deskeys KelvinPlus(ai03借賣), melgeek, epbt, CRP etc.
基本上Drop 8成嘢都係大陸仔

啲大間疊馬啲咪放係自己網賣 例如cyberboard
漏左 Percent studio, 前排多人搶既jelly epoch都係
但以上牌子手工都唔錯?
如果要來佬貨有冇平啲啲 玩75%
真來佬貨冇 全部都貴
外國牌子近排有既咪TGR monokei 馬來仔既
都係mic
salvun mib, keycult miusa
人地問/答有冇平,唔係有冇
tgr 都平?
咁都算貴?
咁你咪返去玩kbd囉,無問題架最緊要啱自己
樓問下邊隻機械軸會最似hhkb手感?
hhkb太好㩒
Topre 嘅精髓係啲 rubber domehz,將啲 dome 放入機械軸體入面咪即係白白增加成本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞