LIHKG機械鍵盤集中討論區(35) | 頭Post V2.1 | 幾時先有得鍵聚?

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
介唔介意分享下用緊咩spec
上黎求教
新手用緊gmmk compact配glorius panda原裝keycaps,stablizer已經剪腳lube好
enter掣嗰啲無rattle好好聲,但係個spacebar就點整啲空都好空洞咁

想問吓係關keycaps事定係要換stabilizer
有無睇下頭post?
關殼design同keycap事,如果唔係rattle就基本上可以rule out關stab事
睇下頭post
窮呀
我都想換個tofu,不過而家呢個用多幾年先
好既唔該晒巴打
遲啲買套新keycap睇吓會唔會好啲
而家可以試下塞啲棉入去spacebar度,會有顯著提升
有冇啲類似Jupiter 75嘅 雙模mod?
鋁外殼,黃銅plate,Zealio V2 65g switch
換左frusta係咪要build 兩日
想問下邊到有賣Leopold 極星紫/灰?
買多幾條/ 金屬Braid 外皮
換104鍵已經開心死
當然你可以一日換10粒咁去
等左幾個月隻GMMK Pro終於到 有冇巴打比較過同tofu邊隻好d

利申:兩把一齊買左未砌
我買個陣就知係銀色 不過真係因為佢入左坑 一次換哂2把filco
衰聲過tofu
空腔音勁到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞