LIHKG機械鍵盤集中討論區(35) | 頭Post V2.1 | 幾時先有得鍵聚?

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
諗緊買隻無線keyboard
keychron k4係咪啲電好快收皮?
最衰Leopold冇出無線
太多變數

平衡杆
2個海盜船
鍵帽本身
你lube 佢都只係令佢 原本會撞出聲ge 地方個聲細d
唔係治到本
有隻Filco 工房 忍茶想放,有興趣留個TG
http://t.me/tonychan2021
巴打我都有興趣
想問下有冇人有用Filco Minila R,買唔買得過
爬左仲問?
Leopold無無線? 你搵清楚未
青軸在家使用中,買佢主要因為藍芽同埋60%。
好處係左右FN+ESDF變方向鍵非常方便,轉到4部裝置好夠用,轉連接大約delay 1-2秒算係可接受,成個鍵盤幾重幾有份量。
個人唔鐘意地方係獨特鍵帽太滑、鍵距較低,所以自己換咗磨砂質鍵帽,ESC鍵要FN+~, DEL鍵在右下唔係幾方便要習慣吓。
千幾蚊嚟講有啲貴,同樣藍芽可能會換Leopold 。
睇多次頭po

最後 會中伏
冇講清楚
想問下如果104 leopold係咪應該冇無線?
你要104 以我所知就無啦
睇頭po 講代組 其實有冇巴打有搵過代組同埋有冇咩推介
自己組啦, 上網睇下, 搵下
唔同牌子衛星軸區別大唔大

因為我呢嫁用緊呢個衛星軸 都整過曬嫁啦
如果空白鍵 左邊禁就好靚聲 ,右邊就有空腔音 ( 基本上都只會係左邊禁(打槍GAME多) 唸緊換唔換第二啲牌子衛星軸睇下
想問下係唔係淨係出咗隻 fc660BT? 隻fc750BT仲未出?
我暫時淨係見過660
唔知會唔會出你講既型號
Leopold
有咩型號係wireless ?
Leopold 淨係google 到fc60m bt, 但搵唔到有網賣

我係美國買家

Hhkb 個擺位好似唔太習慣
除左hhkb 之外好似冇其他有無線電容
overbudget 左。。。都o 左好多

唔通又死死氣咁買多個80% flico

我帶出街用, 本身就有104 full size flico 用緊, 但太重
分別都大
不過聲主要睇你tune/mod得好唔好

目前聲譽良好既得jwk v2 姐係everglide/durock v2
2kfun有賣
如果你要topre嗰種段落手感就係hhkb
靜電容+藍牙 Niz都有 不過佢原裝dome個手感偏線性
香港得佢有 佢都無就要淘寶
香港代理Okb係咪都係tb? 我見佢網站in stock
通常唔會代理有地獄道無 你可以打去代理問下嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞