LIHKG機械鍵盤集中討論區(35) | 頭Post V2.1 | 幾時先有得鍵聚?

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
唔知點解啲diy PCB好貴
ttc因為超多潤滑油係入面,所以會順滑過紅軸好多
咁係咪ttc會好小小 定都係suggest買返黎試手感好啲
睇pin就知ttc咩料
平有平玩啫 只不過你唔會覺得做工有幾好
新手想砌custom
最近睇左好多野
想問下依個post
https://amp.reddit.com/r/HobbyDrama/comments/bk8zyx/mechanical_keyboards_big_chinese_retailer_caught/
話kbdfans賣假zealpc switches
但係據我所知 zealpc嘅switch係Gateron整嘅
而依家淘寶間kbdfans都有賣zealpc嘅switch
咁其實仲有冇伏

另外反正都避唔到係中國野 咁買kbdfans/gateron野係咪寧願淘寶好過
KBDfans賣假switch
- 係,曾經有呢單嘢,不過雙方已經達成協議,依家佢storefront賣緊嘅係正版

KBDfans TB係唔係同一樣嘢
- 係

仲有冇伏
- 睇你想買咩,linear就建議唔好買zealpc;tactile還可以
用開cherry紅 用過幾日垃圾茶
暫時應該想買linear 但未試過正嘅tactile

zealpc好貴 諗緊jwk定係gateron black ink
jwk又好似好多花款咁
durock又好似唔錯
頭都爆
建議既然都有決心入坑,不如等studio開放嗰陣去試下
試完先再諗,至少幫你縮窄到個範圍
durock即係JWK,durock只係個分銷商,不用分得那麼細
亦都可以參考下不才pin嘅switch tier,當係個reference囉
今期拍左段潤滑既comparison
想知有潤同無潤有幾大分別既可以參考下
https://youtu.be/lCffbj7SiHw
追左陣post
睇黎都係決心砌左隻先 switch有機會再慢慢試
你鍾意有幾多個咪幾多個
不過HE仲要幾加rotator 師兄真識玩
冇記錯ink 係物料同QC升級

你g黃有cherry pick過lube得好啲 手感係會差唔多
聲就未必啦
Holy YOK Panda
執相方便吖嘛
見到原來都有好多相類似嘅產品
不過最後尾我都冇買到
同埋要10月先至有貨
宜家最好嗰啲軸大部分都係支那嘢,淘寶買係最平同最直接嘅途徑
即係要買埋yok panda返黎砌?
係,想要5腳Trash Panda嘅話就去NK買,3腳或者其他顏色就Bsun淘寶店
會同原本holy panda比較有咩提升咗嫁?
宜家買到嘅Holy Panda,包括Drop,都係clone嘅,YOK Panda係宜家買到嘅clone Panda最好嗰隻
我鐘意boba u4t
有冇巴打可以分享下分體式鍵盤
張枱太細用緊75%都唔夠位
玩開fps game想再闊啲
無線會更好
你話左右分開兩件嗰啲?
一般係中間會有條線連接左右兩邊
好少電話兩邊都係無線
原來係咁 thank you 巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞