LIHKG機械鍵盤集中討論區(35) | 頭Post V2.1 | 幾時先有得鍵聚?

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
/switchtier@toothskyCV_bot
呢個唔是鋪頭 int鋪係wooting.store us鋪係na.wooting.store

上次差啲撳錯鋪 好彩俾cs改返單
我見佢收錢嗰間公司係荷蘭應該係歐洲?
3揀1揀邊個好?
boba u4 vs boba u4t vs holy panda
HP
有冇人用過CKB,我係CAROUSELL 搵到呢個本地(應該係?)牌子
https://www.carousell.com.hk/custom.keyboard/
見某套KEYCAP 隻色同D DESIGN 幾FIT, 想喺GMK 前未到前頂住先
買咗粒durock pom試,真係幾smooth同啲聲好 deep好響
但係個底無位透光,我用hotswap個led比佢block晒
睇啱隻flico minila air但見得2000fun有得買

出面有冇咩鋪頭有得試
地獄道?
不如直接淘寶
唔好比呢d人賺
咪又係flip淘寶貨
巴打乜咁天真吖
lm新人
想知KBDfans嘅fully assembled keyboard伏唔伏,諗住買隻novelkeys cream軸嘅玩下
thanks
好奇嗰啲自帶潤滑嘅軸體
但好多YouTuber都係直接拆出嚟自己上過一次
實際原廠做嗰啲上油真係咁差?
好多都唔consistent 所以多數都會清咗再relube
喺Carousell搵食都幾正
KBDFans一套16人仔嘅switch lubing tool都可以flip成90蚊

唔講了 淘返堆返嚟撚班新手先
未試過fully assembled
不過玩得custom最好lube埋d軸,兩個體驗真係天同地比
運輸應該有影響? 如果廠工非尻嚟
執房搵到套JKT HYPERFUSE
但已經轉咗用hhkb
運輸啲packaging都唔會太差 最多都係bend咗啲pin
但老實講好多原裝嘅abs都麻麻哋
或者有咩牌子係abs做得好好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞