LIHKG機械鍵盤集中討論區(35) | 頭Post V2.1 | 幾時先有得鍵聚?

1001 回覆
14 Like 4 Dislike

Filco Minila Air

Standard 65%
有咩需求呀
張檯幾大
budget幾多
要唔要numpad
使唔使silent
要唔要無綫
使唔使rgb
係wor,咁唔要支那野既無線65%仲有冇推介?
本身打開普通keyboard其實又冇話慣唔慣既
Filco minila air

要非中國製 好難
box cream / cream兩者比較邊個好啲?
box cream睇啲人評價話會比較重摩擦感覺
cream就傳統嗰種直上直落

純粹玩手感嘅話邊隻會好啲?
唔係廠嘅話
外殼自家CNC
PCB自己又有部機器

我諗個定價都好撚貴
咪KC2/65/alix40個定價 500usd up
custom黎講算貴 但都唔算好癲
pcb外國好多地方可以印

廠board其實仲有台灣同日本製
你不如再check真啲
cream點會冇摩擦感,scratchy 排行第一
box 冇咁scratch但係就冇左個聲

沈迷HE連 cream係點都唔知?
又踩到你條尾呀
講就講啦 唔使好似其他啲連登仔咁下下都喺度講人
想問下大家點評價MONOKEI x TRG Tomo? 值唔值得入手?

無嘢要補充
咁如果100%有冇dual mode既?
藍芽+USB, 自由switch
有啲人話啲聲出事,但其他品質好似都係tgr嘅一貫水準
利申:買咗兩隻
唔清楚filco有冇出
仲有realforce 呢啲日本嘢 可以check下有冇
TGR一貫水準姐係好差下啵
ano mismatch
dented case個啲
暫時好似都係得taehae(好似串錯曬,是但)條片隻prototype睇下,觀望下先
唔得就放咗佢算
買classic啦,遲下你自己改都得
唔quote金剛棒啦

想問吓香港邊度有hhkb hybrid type-s現貨賣
中央田/邪刀有冇機會有

上Amazon JP買啦,香港我印象中冇
實際係唔係烤漆嚟?
話係pbt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞