LIHKG機械鍵盤集中討論區(35) | 頭Post V2.1 | 幾時先有得鍵聚?

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
有咩好custom
塊板就係一切 粒軸就係粒磁石
有咩需要去為呢樣野出custom 板
除左smooth之外 仲有咩可取之處
可以較actuation point 哦係 好威 仲有無其他特別地方
而家618好抵 而且成日特價

2kfun 買都買唔到咁多選擇
你仲要繼續試伏試落去?
淨係知2kfun 你都幾叻
講緊香港本土鋪頭 頭post咪得三間有

mechkey就賣原廠mx 原廠gat 原廠box 價錢同淘寶差唔多 但未見有特價

thicthock 就只有兩隻軸賣 仲要一隻係無貨既
計左queen未
計左opblack未
計左hyperglide未

zerox 都有軸賣架ching
唔好咁outdate啦
所以咪話你知得少

你淘啦唔阻你
淘寶師
線性軸係玩夠smooth 觸底夠舒服 回彈唔會拖 仲有咩特別地方? 大部分custom都係60-80gf 已經無乜好講

idea已經有 只係未有廠做出嚟 所以咪話等多10年
攞貨都係同gateron kalih outemu jwk 攞

要抵既咪淘寶 要支持本土同好既咪去小鋪 佢要平就肯定中国平架啦 無野好拗
唔撚明咩叫觸底夠舒服
係唔係你bottom out隻keyboard會幫你打飛機?
回彈唔會拖 大部分custom都係60-80gf 你唔撚識spring swap?
on99
師兄講到好似可以直接同啲廠攞貨,定係廠佢地直接開tb店可以直接買?

訂製軸入貨批發比你唔洗賺錢既
唔洗運費黎香港既
你本地TT直接免左中間商啦
心水點可以唔清 HE咪又係塊板上面加一粒磁石 topre 咪又係塊板上面加層橡膠

點解而家custom玩材料玩色就得 提句想其他軸都有custom 玩就唔可以?
spring swap 其他軸除咗本身無spring 或者係BS 唔係都可以swap 有乜好講?

觸底唔似堆殘咗既軸 咁咪叫舒服 唔會pre-retooled black咁 咁唔係一個可取之處?
都唔知你upwut9
乜撚野叫殘 又唔解釋下
你話唔smooth我都可以表示理解
咩觸底好殘 好爽 都唔撚知你想講乜撚野
"spring swap 其他軸除咗本身無spring 或者係BS 唔係都可以swap 有乜好講?" 粒粒字我都識睇 但係夾埋一齊仲衰撚過幼稚園D BB仔講既野咁 根本理解不能
本地價錢包埋運費

當然最好就係B2C 之後有心支持先俾返tips本地鋪
唔殘 即係等於retool/ hyperglide 既情況

咁撳落去咪爽過pre-retool又唔係vintage既黑軸囉

好心睇字要睇個
topre個段落感係由層橡膠做既 可以換 但準確嚟講唔叫spring swap

HE 光軸 alps 甚至更古老既spring over membrane dome and slide, 堆垃圾rog logitech razer 都可以直接換彈簧 得buckling spring要搵返特長彈簧

spring swap 有乜咁特別只可以喺mx改裝?
順咪順,講乜春爽
你話HP個tactility好爽咁就啱嘞
落去係順 觸底嗰下係爽脆 根本兩樣野嚟

粒lin硬同軟都唔關對波大細事啦
......
個感覺係差好撚遠?
而加整左隻KBD既G黃
想玩隻panda軸 但又唔想玩咁貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞