LIHKG機械鍵盤集中討論區(35) | 頭Post V2.1 | 幾時先有得鍵聚?

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
今日見Logitech g913 特價,有少少想屌
但post頭見話電競牌子同樣價錢有更好選擇,想問下如果都係$1700,想無線打機無delay,無線,有咩選擇係抵屌
鍵盤無線個takeaway太多
其實建議畀得起呢個budget都係買有線好啲
其他hardwares可以無線,個代價冇咁大

同埋歸根究底無線太少選擇
窮撚鍵盤
係咪就係你研發嗰個Gasket 60
想入坑了
爬咗少少文
暫時應該揀tofu 65 rgb hotswappable
同gateron yellow(已潤滑)
不過穩定軸同鍵帽唔係好識揀
始終入門級 鍵帽係咪唔應該買太貴?
唔知方向有冇錯thanks
多口問句,我見Bsun 除左YOK,仲有自己透明熊貓,用黎組HP會唔會有分別?
如果唔計透明嗰隻,Bsun Panda = YOK Panda,不過透明嗰隻垃圾嚟,直接無視就得
已潤滑嘅Gateron Yellow係指原廠潤滑定代組潤滑?如果係原廠潤滑嘅話建議買返冇潤滑版本自己lube
//不過穩定軸同鍵帽唔係好識揀//

衞星軸:JWK V2
鍵帽:
如果現貨就epbt,或者上tb關鍵字:pbt鍵帽
個人推薦epbt,作為新手呢個做起步點唔差

//始終入門級 鍵帽係咪唔應該買太貴?//

我覺得平有平玩,太平嘅鍵帽個質素都真係麻麻
一分錢一分貨,個人推epbt啦
kaih box cream QC ok?
TB 見到有啲評價彈簧壓力不一

代組潤滑貴10倍有多
可能都係自己潤算
未埋到啱心水
我本身有隻leopold灰藍104
可能換啲keycap落去用住先
好似有d晒錢本身leopold keycaps都唔算差
成隻嘢唔計軸先$450
唔計軸 stacked arcylic 450
咁個價都唔係好平
ching 揼左好多錢去玩新野
香港鍵圈終於唔悶了
竟然係gasket mount呢d geekhack多撚到一版ic post有80%都係既mounting system
真係好有新意 好多新野玩呀
FILCO Minila Air有冇伏?
想買泥比ipad用
如果想拎嚟番工有無介紹?長擺office用
用得慣個layout就ok
睇咗頭post未
65%好似全部都係咁上下?

requirement又唔講,頭po又無睇
點幫你呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞