Router路由器 集中討論區(41) 新用家買共碩要三思

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
睇你想唔想用ax 姐
86u 天線數壓制
mx4200 已成公廁
乜型號?Linksys 唔一定係 192.168.1.1,睇說明書啦
pc setup?
用app set
ASUS 82U set up好
最頂個星球位置係紅色
上唔到網
有咩方法
數據機無插電?
入去管理頁面睇下
要去佢部機
後面個網誌 set up再更新軟件先得
係佢個app set up唔到
依家得左 好複雜 得左都好似-6唔知做左乜咁
唔該曬
RT-AX68U 樓主覺得點 新出唔見你推薦?

我有個問題就係以前用 1000MB HKBN直插電腦冇問題, 但經ROUTER之後就降速, RT-AC68U, FIRMWARE都更新晒, 想問會唔會關條LAN線事?因為用緊BUFFALO CAT6扁線, 扁線係咪好差?
唔抵
Tuf-ax58u 四天線同平過佢(三天線)
咁 tuf ax3000同你果隻比又邊隻好?

係咪xxu 都好過 ax xxxx?
諗緊買mx4200定e9450
求意見
屋700尺三房長方形走廊
打算買隻e9450 而家邊度做promo 😅唔該咁多位巴打
mx4200開心使用中
想問一下 , ASUS ax11000 有冇已知問題(例如太熱)?
同一部嚟,search下就知
因為佢叫開都就咁ax3000 我就算search ax58u 佢都係出ax3000
tuf-ax3000= tuf-ax58u
咁如果再上 既話 可以揀邊部 我想要企到既router
如果要達企係咪得 ax86u揀
ASUS 82U
700幾呎
尾房收唔到
Sales同我講1500呎都冇問題 我屌
Ax3000 水 邊度買 最好
敵不過牆
有冇解決方法
買多個router擺尾房做mesh?
其實有邊個款穿牆勁,個sales話有天線已經係穿得勁
本身係想買兩個MX4050,俾佢講到買左ASUS 82U
要買番同牌子 但本身收唔到你放番個個位效果麻麻
正常都差唔多 啲信號差位就算收到 你部手機都send唔番信號俾router
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞